Εσύ λες με πόσους συντρόφους έχεις πάει; [12 άτομα εξομολογούνται]

Σε μία κοινωνία που εξελίσσεται και σιγά-σιγά αφήνει τα διάφορα ταμπού στην άκρη, πόσο ορθό είναι για κάποιον να αποκαλύπτει τους ερωτικούς συντρόφους που πέρασαν από τη ζωή του;

 


Article featured image
Article featured image

Εσύ, για παράδειγμα, λες με πόσους έχεις πάει;

Αυτή ήταν και η ερώτηση που θέσαμε σε 12 άτομα μεταξύ των ηλικιών 25 – 40, όχι από αδιακρισία, αλλά από περιέργεια ως προς τον τρόπο που η «σημερινή» γενιά αντιμετωπίζει και χειρίζεται αυτό τα ζήτημα.

Αν, δηλαδή, ισχύει ακόμη αυτό που έλεγαν πιο παλιά ότι οι άντρες πάντα προσθέτουν ερωτικούς συντρόφους την ώρα που οι γυναίκες συνήθως αφαιρούν, επιβεβαιώνοντας όλα τα κοινωνικά και σεξιστικά στερεότυπα του παρελθόντος με μία ατάκα «Ο άντρας πρέπει να έχει παρελθόν και η γυναίκα μέλλον».

Τι ισχύει όμως σήμερα; Πώς απαντάνε 12 νέοι, όταν κάποιος τους ρωτήσει με πόσους έχουν κάνει σεξ;

 

Όχι, δεν λέω γιατί δεν αφορά κανέναν η σεξουαλική μου ζωή. Όπως ούτε εγώ ρωτάω, δεν θέλω να ρωτούν εμένα.

Ιωάννα, 32 ετών

 

Πάντα λέω την αλήθεια. Θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να πω ψέματα, όλοι μας έχουμε ιστορικό στον τομέα του σεξ. Για κάποιους είναι μεγάλος ο αριθμός, για κάποιους άλλους πιο μικρός.

Γρηγόρης, 28 ετών





 

Πιο μικρή δεν την έλεγα, φοβόμουν ότι θα παρεξηγηθώ ή θα δώσω λάθος εντύπωση. Μεγαλώνοντας όμως και ωριμάζοντας, συνειδητοποίησα ότι οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή μου είναι τα δικά μου παράσημα γιατί με γέμισαν εμπειρίες, συναισθήματα, αγάπη και πολλά άλλα. Όχι μόνο το λέω, αλλά είμαι και περήφανη που κατάφερα πριν κατασταλάξω στο σύζυγό μου, κατάφερα να έχω ένα σεβαστό αριθμό ανθρώπων που πέρασαν από τη ζωή μου και με διαμόρφωσαν σε αυτό που είμαι σήμερα.

Αλίκη, 36 ετών

 

Φυσικά και λέω την αλήθεια για τον αριθμό. Δεν μου αρέσει να το παίζω Ζάχος Δόγκανος και να λέω υπερβολικούς αριθμούς. Προτιμώ να λέω την αλήθεια και αν με αμφισβητήσουν, μπορώ να τους δείξω την εμπειρία εμπράκτως.

Παναγιώτης, 29 ετών

 

Τον λέω, αλλά ποτέ με ακρίβεια αφού ούτε εγώ ο ίδιος θυμάμαι τον αριθμό των φίλων που είχα. Πλέον, βέβαια, δεν πολυαναφέρομαι σε αυτό αφού στη φάση της ζωής μου, που είμαι τώρα, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Παρόλα αυτά, δεν το θεωρώ κακό, ούτε και κάτι το οποίο πρέπει να το κρύβουμε.

Κώστας, 35 ετών

 

Ναι, τη λέω. Γιατί να μην την πω δηλαδή;  

Κυριάκος, 36 ετών

 

Λέω αλήθεια φυσικά! Δεν είναι ντροπή! Απλώς κάποιοι άνθρωποι αρέσκονται στο σκέτο καναβούρι και κάποιοι άλλοι ΟΧΙ σκέτο καναβούρι-καναβούρι.

Μαρίνος, 28 ετών

 

Συνήθως δεν απαντώ, παρά μόνο επιλεκτικά. Όταν τύχει λοιπόν και «πρέπει» να απαντήσω, λέω την αλήθεια.

Γιώργος, 31 ετών





Αν με ρωτήσουν, θα πω την αλήθεια. Άλλωστε δεν είναι και πολλοί για να πρέπει να τους κρύβω. Και πολλοί όμως να ήταν, θεωρώ ότι η ζωή που έκανες πριν γνωρίσεις κάποιον αφορά αποκλειστικά εσένα και δεν πρέπει να επηρεάζει την άποψη του τωρινού σου συντρόφου.

Φωτεινή, 33 ετών

 

Εννοείται ότι λέω την αλήθεια. Αν, φυσικά, τη θυμάμαι.

Γιάννης, 40 ετών

 

Ζούμε στο 2018, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κρύβω. Όταν τα κάνουμε δεν ντρεπόμαστε, θα ντραπούμε να τα πούμε;

Ελίνα, 26 ετών

 

Σχεδόν ποτέ. Για παράδειγμα στην τωρινή μου σχέση δεν έχω πει καν αριθμό γιατί δεν θέλω να γίνει σύγκριση και να αρχίσουν οι ερωτήσεις για πρώην που θα μας φέρουν και τους δύο σε άβολη και αμήχανη θέση. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Στους φίλους μου από την άλλη, έναν αριθμό τον έχω πει, να και για να είμαι ειλικρινής έχω χάσει τον ακριβή αριθμό των συντρόφων που είχα, οπότε το αποφεύγω για να μην λέω βλακείες.

Πέτρος, 25 ετών


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ