Τραγικός απολογισμός, ο πνιγμός τριών μαθητριών, ο τραυματισμός 49 ατόμων και ο ακρωτηριασμός του χεριού του οδηγού.
Το χρονικό του δυστυχήματος
Ήταν Παρασκευή. Οι μαθητές του 9ου Οικονομικού Γυμνασίου Λεμεσού επέστρεφαν από εκδρομή στο Τροόδος. Το λεωφορείο με οδηγό τον Κλεάνθη Γεωργίου, από το Ακρωτήρι, 40 ετών, όταν έφθασε κοντά στο χωριό Μονιάτης, άρχισε να πηγαίνει σχεδόν ακυβέρνητο. Οι μαθητές αμέσως το αντιλήφθηκαν. Άρχισαν να φωνάζουν, αλλά φαίνεται ότι τα φρένα του αυτοκινήτου δεν δούλευαν.
Ο οδηγός προσπαθούσε μάταια να σταματήσει το λεωφορείο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το λεωφορείο προχώρησε και ήρθε αντιμέτωπο με ιδιωτικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε Βρετανός, με επιβαίνοντες τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του.
Ο οδηγός του ιδιωτικού αυτοκινήτου σταμάτησε στην πλευρά του δρόμου, χωρίς να ξέρει τι να κάνει. Το λεωφορείο κτύπησε στο πλάι του αυτοκινήτου και αφού προχώρησε για άλλα 10-15 μέτρα, σε πολύ επικίνδυνη στροφή έπεσε σε γκρεμό 30 μέτρων μέσα σε μικρό φράγμα- δεξαμενή.
Οι διαστάσεις της δεξαμενής ήταν μεγαλύτερες από το λεωφορείο και αυτό άρχισε να βουλιάζει. Τρείς μαθήτριες εγκλωβίστηκαν στο λεωφορείο και πνίγηκαν. Η Βασιλική Χαραλάμπους από το Ακρωτήρι, η Αναστασία Παναγή από τη Λεμεσό και η Αικατερίνη Στρατή από το Τραχώνι.
Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές και 46 μαθητές. Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε το χέρι του. Στο ιδιωτικό αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρώς τα δυο παιδιά.
Στη στροφή που έγινε το τροχαίο σημειώθηκαν και άλλα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, εξ ου και χαρακτηρίστηκε ως «στροφή του θανάτου», με αποτέλεσμα οι Αρχές να χτίσουν τελικά μεγάλο προστατευτικό τείχος.