Αναγνωρίζεις ποιο γνωστό ξενοδοχείο της Πάφου απεικονίζεται στη φωτογραφία;

Ανεγέρθηκε στις αρχές του 1970, με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού ξενοδοχείου που θα διαθέτει μια πολυπολιτισμική αίσθηση και κουλτούρα.

 


Article featured image
Article featured image

Μέχρι εκείνη την περίοδο, το λιμανάκι της Πάφου είχε αναπτυχθεί ελάχιστα τουριστικά, έτσι το ολοκαίνουργιο –τότε- ξενοδοχείο έστεκε μόνο του κατά μήκος της ακτής.

Λειτούργησε πρώτη φορά της σεζόν 1972-73, με την ονομασία Paphos Beach Hotel και ξεχώριζε για το διαφορετικό και πρωτοποριακό του design.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο J + A Philippou, το οποίο λειτουργούσε από το 1960, συνάντησε τις ανάγκες της σύγχρονης και νεοσύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία αναπτυσσόταν με ταχείς ρυθμούς.

Οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα μοντέρνο κτήριο με καθαρές, οριζόντιες γραμμές και απλά υλικά τα οποία αναμειγνύονταν άψογα με τον περιβάλλοντα χώρο.

Μια αισθητική που διατηρήθηκε έως και σήμερα, αφού όταν το 2003 το Paphos Beach Hotel επεκτάθηκε και ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, οι Γάλλοι εσωτερικοί διακοσμητές Joelle Pleot και Tristan Auer οδήγησαν την επαναδιακόσμηση του χώρου στην ίδια λογική των απλών και γήινων υλικών, των ίσιων γραμμών και της φρέσκιας ματιάς που επιβάλλει η σημερινή εποχή. Και εγένετο το ξενοδοχείο Almyra. 





Αν έχεις βρεθεί έστω και για επίσκεψη στους χώρους του Almyra, σίγουρα θα καταλαβαίνεις πολύ καλά τι περιγράφουμε. Για την ιστορία, το Almyra, είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Κύπρου που είναι μέλος της Ένωσης των Design Hotels.





Το ξενοδοχείο Almyra σήμερα

Image result for almyra hotel



Φωτογραφίες Paphos Beach Hotel από την ιστοσελίδα japhilippou.com

Πληροφορίες από almyra.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ