Διάθεση 1 εκατ. ευρώ από τον Όμιλο Eurobank για τις πληγείσες περιοχές της Αττικής

Ως εναρκτήρια δράση αποφασίστηκε η συνδρομή στην αποκατάσταση του ορφανοτροφείου «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα» στο Νέο Βουτζά.

 


Article featured image
Article featured image

Το Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους ενός (1) εκ. ευρώ για συγκεκριμένες δράσεις αποκατάστασης βασικών υποδομών στις πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές περιοχές, συμμετέχοντας στη μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των πιο ανήμπορων θυμάτων, των μικρών παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ως εναρκτήρια δράση αποφασίσθηκε η συνδρομή στην αποκατάσταση του ορφανοτροφείου «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα» στο Νέο Βουτζά.

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα φιλοξενεί σήμερα 45 παιδιά χωρίς γονείς καθώς και περιορισμένο αριθμό ηλικιωμένων, που έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε προσφερόμενα καταλύματα.

 



Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα / φωτογραφίες: EUROKINISSI

 

Επιπλέον, σημειώνεται ότι διατηρείται σε ισχύ το Πρόγραμμα Αρωγής Πυροσβεστών το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα Eurobank σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Αντικείμενο του Προγράμματος Αρωγής Πυροσβεστών το οποίο διαθέτει σήμερα αδιάθετα κεφάλαια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, αποτελεί η παροχή οικονομικού βοηθήματος στις οικογένειες  των πυροσβεστών, μόνιμων εποχικών και εθελοντών, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν υποστεί μόνιμη ολική ανικανότητα κατά την άσκηση καθηκόντων τους που σχετίζονται με πυροσβεστικές επιχειρήσεις.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Συνετρίβη στη Σελήνη πύραυλος της Space X που έχει το μέγεθος πενταόροφου κτηρίου

Article featured image

Εταιρεία λανσάρει μπλουζάκι που δεν χρειάζεται πλύσιμο για έως και ένα μήνα

Article featured image

Η πιο αργή συναυλία του κόσμου αλλάζει συγχορδία και θα τελειώσει το 2640