Μια πρωτοφανής και παράνομη ιστορία τεχνητής γονιμοποίησης για τη δημιουργία κληρονόμου

Έγιναν «γονείς» και παππούδες με το σπέρμα του νεκρού γιου τους.

 


Article featured image
Article featured image

Μια υπόθεση παράνοιας και αλλοφροσύνης δημοσιοποίησε προ ολίγων ημερών η Daily Mail, αποκαλύπτοντας μια ιστορία που εκτυλίχθηκε 3 χρόνια πριν.   

Η εν λόγω ιστορία τρέλας προκύπτει από τη δύναμη του χρήματος σε συνδυασμό με το πηχτό σκοτάδι που μπορεί να ρίξει στο μυαλό των γονέων ο θάνατος του παιδιού τους (σε οποιαδήποτε ηλικία).

Είναι απίστευτη όχι μόνο επειδή οι άνθρωποι παρέκαμψαν τον νόμο, όχι μόνο επειδή αδιαφόρησαν για την κοινωνική ηθική, αλλά διότι καταρράκωσαν την κοινή λογική – αυτή που μπορεί να διαθέτει ο καθένας μας, ακόμη και όταν το πορτοφόλι του είναι άδειο.

Σ’ ένα δεύτερο επίπεδο η ιστορία αναδεικνύει και το θέμα της γενικότερης συγκρότησης που πρέπει να έχει ο ασκών την ιατρική επιστήμη. Δύο Βρετανοί ηλικίας 50 ετών, ένα ζευγάρι εξαιρετικά πλούσιο και από διακεκριμένη οικογένεια, έχασαν τον γιο τους πριν από τέσσερα χρόνια σε τροχαίο, όταν ήταν 26 ετών.

Τότε οι δύο δυστυχείς αλλά άφρονες γονείς πήραν μια απίθανη απόφαση: με τη συνδρομή ενός ουρολόγου χειρουργού άντλησαν το σπέρμα του θανόντος και, κατόπιν, παραβαίνοντας μια σειρά από αυστηρούς νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, το κατέψυξαν και το μετέφεραν στις ΗΠΑ όπου δημιούργησαν ένα παιδί του οποίου είχαν επιλέξει το φύλο χρησιμοποιώντας ωάρια δότριας και παρένθετη μητέρα.

Το παιδί γεννήθηκε στις ΗΠΑ και οι δύο βρετανοί μεσήλικες επέστρεψαν στη Βρετανία με επίσημα αμερικανικά έγγραφα τα οποία τους εμφάνιζαν ως γονείς του εγγονού τους! Η όλη ιστορία πρέπει να τους κόστισε περί τις 1.000.000 στερλίνες, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Το αγοράκι είναι τώρα τριών ετών και ζει στη Βρετανία με τους παππούδες του οι οποίοι στα χαρτιά είναι οι γονείς του! Ακόμη και ο εμπλεκόμενος αμερικανός γιατρός, κορυφαίος στον τομέα της τεχνητής γονιμοποίησης, δρ Ντέιβιντ Σμότριτς, έχει παραδεχθεί ότι η υπόθεση ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη. Μάλιστα λέει ότι βοήθησε το ζευγάρι στην πρωτοποριακή κλινική του La Jolla IVF στην Καλιφόρνια.

Ο γιατρός είπε ότι κατάλαβε ότι ο άγαμος γιος του ζευγαριού δεν είχε δώσει την επίσημη συγκατάθεσή του για άντληση και χρήση του σπέρματός του μεταθανατίως (το σπέρμα είναι ζωντανό στους όρχεις έως και 72 ώρες μετά τον θάνατο). Συνεπώς όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία διέπραξαν έγκλημα και είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν διώξεις στη Βρετανία.

Ο Σμότριτς ισχυρίζεται ότι οι Βρετανοί «έχασαν τον γιο τους υπό τραγικές περιστάσεις και απλώς ήθελαν έναν κληρονόμο και ένα εγγόνι». Και εξηγεί τη στάση του: «Ήταν προνόμιο να μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αυτό που κάναμε δεν είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η επιλογή φύλου δεν είναι νόμιμη».

 

 

Με πληροφορίες από protagon.gr / dailymail


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ