Οι άνεργοι θα ενημερώνονται με sms για τις κενές θέσεις εργασίας στην Κύπρο

Οι άνεργοι στην Κύπρο θα ειδοποιούνται μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων για τις κενές θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν στα προσόντα και τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, σύμφωνα με το Τμήμα Εργασίας.

 


Article featured image
Article featured image

Οι υποψήφιοι ωστόσο, οφείλουν να ενημερώνουν έγκαιρα τις αρμόδιες αρχές εάν θα διεκδικήσουν τη θέση εργασίας, καθώς για κάθε μια κενή θέση αναλογούν τέσσερις υποψήφιοι. 

Οι άνεργοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό μητρώο κενών θέσεων εργασίας, ενώ εργοδότες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία ανέργων για τα οποία οι ίδιοι οι άνεργοι έχουν δώσει ενυπόγραφα σχετική εξουσιοδότηση.

Ο αριθμός των ανέργων, που έχουν δώσει γραπτώς τη συγκατάθεσή τους μέχρι σήμερα για συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα εργοδοτών, ανέρχεται σε 14.000 άτομα.

Το μέτρο, σύμφωνα με το Τμήμα Εργασίας, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή αρχές του 2019. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ποια είναι η ισραηλινή εταιρεία που συνεργάζεται με (ευαίσθητες) δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες της Κύπρου

Article featured image

Τα ποτάμια της Ευρώπης στερεύουν

Article featured image

Συνετρίβη στη Σελήνη πύραυλος της Space X που έχει το μέγεθος πενταόροφου κτηρίου