8 σημάδια που μαρτυρούν ότι θα σε διώξουν από τη δουλειά

Η απόλυση από τη δουλειά είναι μια δυσάρεστη εμπειρία για όλους τους εργαζομένους.

 


Article featured image
Article featured image

Καλό είναι τουλάχιστον να μην πιαστείτε απροετοίμαστοι αν θέλουν να σας διώξουν από τη δουλειά και να έχετε κάνει τα «κουμάντα» σας, που έλεγαν και οι παλιότεροι.

Η ειδικός Λιν Τέιλορ, μίλησε στο Business Insider για τα κλασικά σημάδια που μαρτυρούν ότι η δουλειά σας κινδυνεύει.

 

1. Κακές κριτικές

Εάν οι ανώτεροι σας έχουν αναφερθεί περισσότερες από μια φορά αρνητικά στις  επιδόσεις σας, με σχόλια όπως ότι δεν ταιριάζετε με την ομάδα ή ότι έχετε πρόβλημα συμπεριφοράς, τότε... τα χειρότερα έρχονται.

 

2. Σας αποκλείουν

Αν ξαφνικά δεν έχετε πρόσβαση σε σημαντικά αρχεία, αν σας αποκλείουν από εταιρικά μέιλ μεταξύ συναδέλφων ή δεν σας καλούν σε μίτινγκ όπου συζητούνται θέματα και ευθύνης σας, τότε και πάλι, η απόλυση είναι κοντά.

 

3. Mission Impossible

Κάποιες εταιρίες, όταν θέλουν να ξεφορτωθούν έναν υπάλληλο, μπορεί να του φορτώσουν έξτρα ευθύνες και καθήκοντα, γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει. Έτσι, με το που έρθει η προδιαγεγραμμένη αποτυχία του, η εταιρία τον απολύει.

 

4. Χάλασαν οι σχέσεις με το αφεντικό

Ήσασταν κολλητάρια και τώρα υπάρχει ένταση κάθε φορά που βρίσκεστε στον ίδιο χώρο; Καθόλου καλό σημάδι αυτό. Αν δεν θέλει να σας βλέπει μπροστά του, μπορεί κάλλιστα να σας απολύσει.

 

5. Λιγότερες ευθύνες

Κακό σημάδι είναι και όταν σας αφαιρούνται αρμοδιότητες και ευθύνες, σημαίνει ότι όχι μόνο δεν σε θεωρούν ικανό για περισσότερα αλλά ούτε καν για αυτά που διαχειριζόσουν μέχρι πρόσφατα.

 

6. Μείωση μισθού

Αν σας γίνει μείωση μισθού προσωπικά, και όχι σε όλους τους εργαζομένους, τότε... τι κάνει νιαου-νιαου στα κεραμίδια. Ξεκινήστε να ψάχνετε για νέα δουλειά προτού απολυθείτε.

 

7. Συνάδελφοι με περίεργη συμπεριφορά

Μερικές φορές, ο ενδιαφερόμενος το μαθαίνει τελευταίος. Μπορεί να κυκλοφορούν φήμες περί απόλυσης σας και οι συνάδελφοί σας να τις γνωρίζουν. Αυτό που θα κάνουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι να αποστασιοποιηθούν και να απομακρυνθούν από δίπλα σας.

 

8. Ο εργοδότης απευθύνεται στον υφιστάμενο σας

Σε περιπτώσεις που ο εργοδότης χρειάζεται κάτι από το τμήμα σου και απευθύνεται στον υφιστάμενο σου, δεν είναι επειδή δεν θέλει να σε απασχολεί από τον πολύτιμο χρόνο σου. Είναι ένας τρόπος για να δείξει τη δυσφορία του. Αν παγιώσει αυτή την τακτική, το εργασιακό τέλος είναι κοντά.

Με πληροφορίες από Business Insider και Ηuffingtonpost


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ