Θα με βοηθούσες να φτιάξω το πάρκο μου;

Μια ομάδα νέων βγήκαν στους δρόμους της Λευκωσίας και έκαναν ένα πολύ ενδιαφέρον γκάλοπ.

 


Article featured image
Article featured image

Τους CYBarz τους είχαμε γνωρίσει στη CITY πριν μερικά χρόνια, όταν μας προσκάλεσαν στο πάρκο που κάνουν τις καθημερινές τους προπονήσεις στην Καλλισθενική γυμναστική για να μας εξηγήσουν τι είναι αυτό που κάνουν και γιατί είναι σημαντικό όλο αυτό να διαδοθεί.

Τότε, μεταξύ άλλων, ένα από τα παράπονα που εξέφρασαν τα παιδιά ήταν ότι δεν υπήρχαν αρκετά πάρκα για να προπονούνται τόσο στη Λευκωσία όσο και σε όλες τις άλλες πόλεις.

Μάλιστα, όπως μας έλεγαν τότε, είχαν προχωρήσει σε ενημέρωση των δημοτικών Αρχών, ζητώντας τους τη δημιουργία πάρκων με όργανα γυμναστικής και κατάλληλες υποδομές για όσα άτομα ήθελαν να γυμνάζονται έξω στη φύση.

Μια παράκληση που δεν εισακούστηκε, τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα αρκετά χρόνια μετά, και ενώ η ομάδα έχει μεγαλώσει, να μην υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να προπονείται.

Έτσι, οι CYBarz πήραν την κατάσταση στα χέρια τους μαζί με μία κάμερα και ένα μικρόφωνο, βγήκαν στους δρόμους και ρώτησαν κόσμο εάν γυμνάζεται, εάν του αρέσει γενικότερα η άσκηση και εάν θα ήθελαν να προσφέρουν στη δημιουργία ενός πάρκου εκγύμνασης.

 



 

Σημείωση των CYBarz:

Η τεχνολογία έχει κάνει τους νέους να απομακρυνθούν από τους συνανθρώπους τους και να χάσουν την ουσιώδη επαφή μαζί τους. Τους έχει κάνει να παραμελήσουν την υγεία και το σώμα τους. Η κοινωνία μας δε φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το πρόβλημα. Ίσως είναι καιρός να ακουστούν οι ιδέες και οι εισηγήσεις νέων Κυπρίων που θέλουν να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα. Ίσως είναι καιρός να επαναφέρουμε κάποιες καλές παλιές συνήθειες. Καιρός να βγούμε έξω πάλι!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ