Την επιστολή υπογράφει ο κύριος Κώστας Κωνσταντινίδης, κάτοικος Άλωνας, ο οποίος εκπροσωπεί μία μεγάλη ομάδα κατοίκων της γύρω περιοχής, οι οποίοι ζητούν από τους αρμοδίους να αναλάβουν δράση άμεσα.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:
Στην περιοχή Σύφιλλος (χώματα Πλατανιστάσας και Κάτω Μονής) υπάρχει χωμάτινος δρόμος ο οποίος συνδέει τον αυτοκινητόδρομο από Κάτω Μονή προς Πλατανιστάσα με την περιοχή Παλλούρα.
Στην περιοχή Παλλούρα υπήρχε παλιά μικρός οικισμός ο οποίος με την πάροδο του χρόνου αφανίστηκε και παρέμειναν μόνο μερικά σπίτια ερημωμένα. Τελευταίως όμως άρχισαν να κτίζονται και νέα σπίτια. Υπάρχει και άλλη πρόσβαση προς την περιοχή αυτήν από τον Δασονομικό Σταθμό «Γεφύρι της Παναγιάς» με απόσταση περίπου 8-10 χιλιόμετρα. Ενώ η απόσταση από τον αυτοκινητόδρομο προς την περιοχή είναι ένα χιλιόμετρο περίπου.
Στον εν λόγω δρόμο υπάρχει γεφύρι με κιούγκια το οποίο κατασκευάστηκε πριν 40-50 χρόνια. Δυστυχώς όταν βρέχει υπερχειλίζει το γεφύρι και τα νερά περνούν πάνω από αυτό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επισκεφτούμε τα χωράφια μας που βρίσκονται απέναντι από το κύριο δρόμο.
Από το 2010 οι ιδιοκτήτες της γης ζητούμε από τον Έπαρχο Λευκωσίας και τα Κοινοτικά Συμβούλια Πλατανιστάσας και Κάτω Μονής (στα οποία ανήκει το γεφύρι) την κατασκευή νέου γεφυριού που να ενώνει τον κύριο δρόμο με τις περιουσίες μας.
Δυστυχώς η γραφειοκρατία και η ολιγωρία των υπευθύνων δεν κατέστησε δυνατή την κατασκευή νέου γεφυριού για να λυθεί το πρόβλημα δια παντός.
Το 2015 ο Έπαρχος (υπάρχει σχετική αλληλογραφία) ζήτησε να γίνει υδρολογική μελέτη από τα δύο Κοινοτικά Συμβούλια Πλατανιστάσας και Κάτω Μονής πράγμα που έπραξαν και την απέστειλαν προς αυτόν στις 29 Ιανουαρίου 2016. Δυστυχώς η μελέτη παρέμεινε καταχωνιασμένη στα αρχεία του Επάρχου χωρίς να προωθηθεί στο αρμόδιο τμήμα και η παράλειψη αυτή διαπιστώθηκε όταν στείλαμε άλλη επιστολή έναν χρόνο μετά (στις 2.1.2017).
Τώρα αντιλαμβανόμαστε από επικοινωνία που είχαμε με τα Κοινοτικά Συμβούλια ότι τους ζητήθηκε να ετοιμάσουν και περιβαλλοντική μελέτη. Και διερωτόμαστε δεν μπορούσαν να ζητήσουν την υδρολογική και την περιβαλλοντική μελέτη ταυτόχρονα το 2015 και έρχονται το 2018 να το πράξουν;