Ο Αζίζ είναι 8 και έχει βρει ήδη τον τρόπο να μην πονάνε οι άνθρωποι

Είναι κάποια παιδιά που φεύγουν από τη χώρα τους και ψάχνουν μια άλλη πατρίδα, μια ελεύθερη γη, απλώς και μόνο για να μπορούν να παίξουν, να μπορούν να ζωγραφίζουν σημαίες με λουλούδια και ήλιους, να μπορούν να χορεύουν και να ομορφαίνουν το σύμπαν.

 


Article featured image
Article featured image

«Μαζί για όλα τα παιδιά», η UNICEF στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησαν μια καμπάνια ενημέρωσης, για το πώς το σχολείο μπορεί να διαπράξει θαύματα, αρκεί να απομακρυνθεί από την ιδρυματοποιημένη εκπαίδευση της παπαγαλίας και του ανταγωνισμού.

 

 

Ο Αζίζ, είναι από το Αφγανιστάν και όταν δεν παίζει στο προαύλιο του σχολείου με τον κολλητό του τον Τηλέμαχο, θέλει να γίνει γιατρός για να μπορεί να βοηθάει αυτούς που πονάνε. Στον Αζίζ δεν αρέσουν οι τσακωμοί, γιατί όπως όλα τα παιδιά μπορούν να διακρίνουν το καλό από το κακό, μπορούν να αγκαλιάζουν χωρίς να σφίγγουν, να αντέχουν την ομορφιά του κόσμου.

Στη σελίδα της καμπάνιας στο Facebook, που μπορείς να βρεις εδώ, θα δεις 4 ιστορίες παιδιών που ήρθαν στην Ελλάδα. 4 παιδιά που ήρθαν για να κάνουμε παρέα. Να ανταμώσουμε και να ξεχάσουμε όσα μας έμαθαν να φοβόμαστε.


Πηγή: Provocateur

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ