Χολιγουντιανή ταινία για την Επανάσταση του ’21, με love story ανάμεσα σε Τούρκο και Ελληνίδα

Η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται την 1η Μαρτίου σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

 


Article featured image
Article featured image

Το Χόλιγουντ όχι απλά ετοιμάζει ταινία για την Επανάσταση του 1821, αλλά το φιλμ θα έχει στο επίκεντρο του ένα love story με έναν Τούρκο και μία Ελληνίδα.

Για να γίνει μάλιστα ακόμη καλύτερη φάση, το όλο έπος φέρει τη σφραγίδα μιας επίλεκτης Ελληνίδας του Εξωτερικού (ΕτΕ): Είναι 10 χρόνια τώρα που η Μαριάν Μητρόπουλος, σύζυγος του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και επιχειρηματία Ντιν Μητρόπουλος (2,6 δις. δολάρια η περιουσία του σύμφωνα με το περιοδικό Forbes), προσπαθεί να κάνει ταινία ένα στόρι που έγραψε η ίδια, ως πατριωτική εκδοχή της Χρυσηίδας Δημουλίδου λογικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο στο ελληνικό Luben.

 

 

Το σενάριο έχει ως εξής: Λίγα χρόνια πριν την Επανάσταση ο Τούρκος συνταγματάρχης Ταρίκ χαρίζει τη ζωή στη 12χρονη Άννα – Χριστίνα. Όταν θα την ξανασυναντήσει κάποια χρόνια μετά, προφανώς θα ξεκινήσει ελληνοτουρκικό φλερτ, αλλά στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η Επανάσταση, οπότε μάλλον δεν θα πάνε για μήνα του μέλιτος στην Τριπολιτσά.

Η πρώτη εκδοχή της ταινίας έκανε ντόρο το 2010 με το όνομα «Daughter of Destiny» (Κόρη του Πεπρωμένου), ενώ το project αυτό είχε ξεκινήσει ιδανικά τη στελέχωσή του, με τον σκηνοθέτη να είναι ο Ινδός σταρ του Μπόλιγουντ,  ο ηθοποιός και παραγωγός Σάσι Καπούρ.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η πατριώτισσα ΕτΕ ονειρευόταν επίσης τους Κρίστιαν ΜπέιλΧαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο καστ. Τελικά, το πρότζεκτ δεν ευοδώθηκε με εκείνη τη μορφή, ενώ και ο Καπούρ έφυγε από τη ζωή το 2017. Το έργο πάντως προχωράει: Στο μεταξύ ο τίτλος άλλαξε σε «Cliffs of Freedom» (Οι Βράχοι της Ελευθερίας), ενώ σκηνοθέτης είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, ο Βαν Λινγκ, του οποίου η κύρια επαγγελματική ενασχόληση είναι να φτιάχνει μενού σε DVD ταινιών (όχι τυχαία DVD όμως, έχει φτιάξει και του Star Wars). Ο Λινγκ, πάντως, έχει υπάρξει για χρόνια και συνεργάτης του Τζέιμς Κάμερον.

 

 

Σε ότι αφορά το καστ, πρωταγωνιστές θα είναι οι πασίγνωστοι Τζαν ΟυντίνΡάζα Τζάφρεϊ και Τάνια Ρέιμοντ. Στους δεύτερους ρόλους κάτι έχουμε πάντως, καθώς συναντάμε έναν κάτοχο Όσκαρ -τον Κρίστοφερ Πλάμερ- και μία κάτοχο Τόνι και Γκράμι -τηνΠάτι Λουπόν.

 

 

Ακόμη πιο μερακλήδικα γίνονται τα πράγματα στη συνέχεια, καθώς η κ. Μητρόπουλος τίμησε την πατρίδα της κλείνοντας και κάμποσους Ελληνοαμερικάνους του Χόλιγουντ όπως οι Μπίλι Ζέιν («Τιτανικός»), Κώστας Μάντιλορ («Saw»), ενώ υπάρχει κάπου και ο Νορβηγοαμερικανός μεν, θεός δε Λανς Χέντρικσεν («Άλιενς», «Ο Εξολοθρευτής»).

Την παραγωγή ανέλαβε η Aegean Entertainment της Μητρόπουλος και η RanchWorks Picture Show της Κέισι Κάνον.

Τα δε γυρίσματα έγιναν από τις 12 Οκτωβρίου 2016 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2017 στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού (τα τοπία της σειράς «Breaking Bad»), με την πρεμιέρα της ταινίας να αναμένεται την 1η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ