Τα Starbucks ενισχύουν το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω»

Μέσα από καθημερινές πρωτοβουλίες αγάπης και φιλίας, τα Starbucks συνδυάζουν το Πάθος τους για τον Καφέ με το Πάθος τους για τους Ανθρώπους.

 


Article featured image
Article featured image

Μια από τις πρωτοβουλίες στην Κύπρο που ξεχωρίζει, είναι η συνεργασία με το «Σοφία για τα Παιδιά» που επικεντρώνει τις δράσεις του στο δικαίωμα κάθε παιδιού να ονειρεύεται τη ζωή με αξιοπρέπεια, όχι μόνο ως δυνατότητα επιβίωσης σήμερα, αλλά με προοπτική και ελπίδα για το μέλλον.

Ο μοναδικός αυτός δεσμός που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα τους, δυναμώνει και διευρύνεται καθημερινά καθώς με κάθε δυνατή ευκαιρία τα Starbucks συμβάλλουν στην ενίσχυση του έργου του Οργανισμού, με προσωπική εθελοντική συμμετοχή των μελών τους σε πρωτοβουλίες στήριξης καθώς και με οικονομική συνεισφορά με την αμέριστη συμμετοχή των πελατών τους.

Μέσα από την ετήσια πρωτοβουλία για το 2018 της διάθεσης 5 λεπτών από κάθε χρήση της κάρτας My Starbucks Rewards για αγορά προϊόντων συλλέχθηκε και προσφέρθηκε στον Οργανισμό το ποσό ύψους €9.324, για τη στήριξη του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω».

Το πρόγραμμα αυτό δραστηριοποιείται σε ολοήμερα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, εξοπλίζοντάς τα με κουζίνες στις οποίες μαγειρεύουν εθελοντικά άνεργες μητέρες παιδιών που φοιτούν σε αυτά.

Η συγκέντρωση της οικονομικής ενίσχυσης ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2017 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί και κατά το 2019.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος, εκπροσωπώντας τα Starbucks ανέφερε: «Όταν μοιράζεσαι και ανταποδίδεις την αγάπη που σου προσφέρεται, τότε μόνο αισθάνεσαι το μεγαλείο της. Για εμάς στα Starbucks, αποτελεί μια από τις κατευθυντήριες γραμμές μας να ανταποδίδουμε την αγάπη των φίλων μας και να προσφέρουμε απλόχερα τη δική μας σε όσους το έχουν ανάγκη στις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε. Εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουμε αναπτύξει μια μοναδική σχέση αγάπης με το Σοφία για τα Παιδιά, στηρίζοντας το έργο τους μέσα από πολλές και διαφορετικές πρωτοβουλίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι χαρά μας που, με τη βοήθεια των φίλων των Starbucks, συλλέχθηκαν και προσφέρουμε στον οργανισμό το ποσό των €9.324. 186.480 ευχαριστώ όσους αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και μας βοήθησαν να στηρίξουμε το πρόγραμμα Μαγειρεύω και Προσφέρω του 0ργανισμού. Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του οργανισμού και να στηρίζουμε το πολυσήμαντο έργο του».

Από πλευράς της η Μαρίνα Σιακόλα, Πρόεδρος του οργανισμού «Σοφία για τα Παιδιά» δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απόλυτα εποικοδομητική συνεργασία μας με τα Starbucks αλλά και είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Επιπρόσθετα θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Μαρινόπουλο όσο και το καταπληκτικό προσωπικό τους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη καθώς και για την τόσο ουσιαστική προσφορά τους. Το ποσό σχεδόν των €10,000 θα δώσει οξυγόνο στις προσπάθειές μας για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε ακάθεκτοι τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ