25χρονος πέθανε έπειτα από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στο στόμα του

Τα θραύσματα διαπέρασαν τον λαιμό του.

 


Article featured image
Article featured image

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Γουίλιαμ Μπράουν όταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο που χρησιμοποιούσε, εξερράγη και τα θραύσματα διαπέρασαν το λαιμό του κόβοντας την καρωτιδική αρτηρία του.   

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του ιατροδικαστή αναφέρει πως ο Μπράουν πέθανε σε νοσοκομείο του Φορτ Γουόρθ στις 29 Ιανουαρίου, λίγες μόλις μέρες πριν τα γενέθλιά του.

Το πιστοποιητικό θανάτου του λέει ότι πέθανε από εγκεφαλικό και κήλη, καθώς θραύσματα από τη συσκευή προκάλεσαν διάτρηση στην αριστερή καρωτιδική αρτηρία του. Η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος που πωλεί καπνό. Ο Μπράουν είχε πάει στο κατάστημα για να ζητήσει βοήθεια για τη χρήση του τσιγάρου του, αλλά τελικά δεν αγόρασε τίποτα.   

Μετά την έκρηξη, ο Μπράουν διακομίσθηκε στο τοπικό νοσοκομείο και τέθηκε σε τεχνητό κώμα με τη βοήθεια φαρμάκων. Όπως αποκάλυψαν οι ακτινογραφίες, ένα κομμάτι του ηλεκτρονικού τσιγάρου είχε καρφωθεί στον λαιμό του. «Διαπέρασε τα χείλια του, με κάποιον τρόπο. Τα έκοψε», δήλωσε η γιαγιά του νεαρού, Άλις Μπράουν, στον τηλεοπτικό σταθμό KTVT. Τρία κομμάτια καρφώθηκαν στον λαιμό του και έμειναν εκεί».   

Η ίδια λέει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί οι γιατροί δεν τον χειρούργησαν αμέσως. «Είχε μέλλον μπροστά του. Μια ζωή μπροστά του», πρόσθεσε. Εκπρόσωπος του δικτύου υγείας JPS δήλωσε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, εξαιτίας του ιατρικού απορρήτου. Διαβεβαίωσε ωστόσο πως ο οργανισμός βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένεια του νεκρού και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια των υπευθύνων.   

Από το 2009 έως το 2016, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχουν καταγραφεί 195 περιστατικά έκρηξης και πρόκλησης πυρκαγιάς από ηλεκτρονικό τσιγάρο, σύμφωνα με την αμερικανική πυροσβεστική.   

Στατιστικά, ένας στους δέκα ενήλικες στις ΗΠΑ έχει δοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

 

Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ