Περιβάλλον
Οι «άγνωστες» αλλά πανέμορφες λίμνες του Άη Λουκά στην Αμμόχωστο
Εικόνες από το οδοιπορικό μας στην Αμμόχωστο και δη τις ειδυλλιακές λίμνες του Άη Λουκά.
Περιβάλλον
Οι «άγνωστες» αλλά πανέμορφες λίμνες του Άη Λουκά στην Αμμόχωστο
Εικόνες από το οδοιπορικό μας στην Αμμόχωστο και δη τις ειδυλλιακές λίμνες του Άη Λουκά.
Φωτογραφίες: Θεοδώρα Ιακώβου / CITY
Θυμόμαστε ξανά την επίσκεψή μας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, εστιάζοντας αυτή τη φορά στις εικόνες από το σκηνικό στις λίμνες του Άη Λουκά. Οι εικόνες με τους φουλ οργανωμένους ξένους τουρίστες-πτηνοπαρατηρητές, να απολαμβάνουν τα λογής-λογής πουλιά, με κιάλια, φωτογραφικές μηχανές και ειδικά τηλεσκόπια, ήταν ό,τι πιο ελπιδοφόρο μπορεί να συναντήσει κάποιος στην κυπριακή φύση.
Ερωδιοί, πάπιες, γλαρόνια, πελλοκατερίνες, καραπαττάδες, φλαμίνγκο και διάφορα άλλα, σε μια από τις όμορφες λίμνες της Αμμοχώστου, αλλά και η απόδειξη ότι το είδος αυτό των τουριστών, που αγαπάνε τη φύση και όχι την «ανάπτυξη», υπάρχει σε αφθονία στον τόπο μας.
Παράδεισος για τα πουλιά η Κύπρος
Καμιά φορά ξεχνάμε ότι στο νησί, πέρα από χελιδόνια, περδίκια και αμπελοπούλια, υπάρχουν κι άλλα πολλά πουλιά. 400 διαφορετικά είδη, όσο κι αν ο αριθμός αυτός φαντάζει μεγάλος για τα μεγέθη της Κύπρου. Μάλιστα, η Αλυκή της Λάρνακας, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους στην Ευρώπη, καταγράφηκαν μέχρι σήμερα περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη πουλιών, με τον αριθμό των ετήσιων ‘επισκεπτών’ να ανέρχεται στα 20.000 υδρόβια πουλιά!
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως στην Κύπρο έχουν παρατηρηθεί συνολικά πάνω από 400 πουλιά, από τα οποία μόνο τα 54 είναι μόνιμοι κάτοικοι. Τα υπόλοιπα είναι μεταναστευτικά και έρχονται στην Κύπρο, είτε για να ξεχειμωνιάσουν, είτε για να αναπαραχθούν, είτε απλώς ως περαστικοί μετανάστες για λίγο -από μερικές ώρες μέχρι και μέρες-, συνεχίζοντας ακολούθως το ταξίδι τους προς άλλες χώρες.