Η Μαρίνα γεννήθηκε κωφή (από κωφούς γονείς), ενώ έχει δύο παιδιά κι αυτά κωφά

Σπουδάζει σχεδιάστρια μόδας και προσπαθεί καθημερινά να αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά της, διατηρώντας το πείσμα και τη δύναμη της να αντεπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες.

Article featured image
Article featured image

Η λέξη “υπομονή” που της έλεγε από μικρή η μητέρα της είναι αυτή που της δίνει δύναμη μέχρι σήμερα να μη λυγίζει, αλλά να παλεύει να κατακτά τους μικρούς και μεγάλους της στόχους, σε μια κοινωνία που ακόμα δεν κατάφερε να προσφέρει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες στα κωφά άτομα.

“Είμαστε δυστυχώς πολύ πίσω σε ό,τι αφορά στην ισότητα στην εργασία, την προσβασιμότητα και στο μη διαχωρισμό κωφών και ακουόντων ατόμων”, λέει η Μαρίνα η οποία σήμερα σπουδάζει σχεδιάστρια μόδας και προσπαθεί καθημερινά να αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά της διατηρώντας το πείσμα και τη δύναμη της να αντεπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες.


Η ιστορία της Μαρίνας αποτελεί άλλη μια ιστορία στο πλαίσιο της σειράς από βίντεο του ΟΝΕΚ #JustAnotherYouthStory, μέσω της οποίας νέοι άνθρωποι στην Κύπρο αφηγούνται την ιστορία τους, αποδεικνύοντας τη δύναμή τους να πάνε κόντρα στα στερεότυπα και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην διαφορετικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ