Σε αυτό το μπαρμπέρικο στη Λευκωσία, εκτός από κούρεμα, μπορείς να παίξεις μπιλιάρδο και όχι μόνο

Ο Θεραπής και η ομάδα του έφτιαξαν ένα μαγαζί που χαίρεσαι να το επισκέπτεσαι -όχι μόνο για κούρεμα και ξύρισμα.

Article featured image
Article featured image

Τον προηγούμενο Απρίλιο, ο Θεραπής Κωνσνταντίνου αποφάσισε να φτιάξει το δικό του μπαρμπέρικο, με άλλα τρία άτομα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι Νικόλας, Μάριος, Σωτήρης και Θεραπής μπορούν να περηφανεύονται ότι το Cheers barbershop στη Λευκωσία έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού της πρωτεύουσας.

image1.jpeg


Εκτός από τις standards υπηρεσίες που προσφέρει -κούρεμα, ξύρισμα με ζεστή πετσέτα και λούσιμο που είναι μια καινούργια υπηρεσία για τα μπαρμπέρικα, αφού δεν προσφερόταν παλιά-, αλλά και τα διάφορα προϊόντα περιποίησης και θεραπείας -προϊόντα για τα μαλλιά, λαδάκια και κρέμες για τη γενειάδα, προϊόντα aftershave, σαμπουάν κλπ-, στο εν λόγω μπαρμπέρικο πας και για την ωραία φάση που έχει δημιουργηθεί εκεί όλο αυτό το διάστημα.

image2.jpeg


«Έχουμε μια φάση πολύ ζεστή εδώ. Ο πελάτης μπορεί να απολαύσει δωρεάν τη μπίρα του πριν το κούρεμα, ενώ στον όροφο έχουμε μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι, φλίπερ, old school ηλεκτρονικά, ακόμα και ένα jukebox από τα 50s, σε ένα ωραίο playroom που έχουμε δημιουργήσει ειδικά για τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θεραπής.

image5.jpeg


«Δεν δουλεύουμε για τα λεφτά, αλλά πρωτίστως γιατί αγαπούμε αυτό που κάνουμε, το οποίο αντιμετωπίζουμε ως χόμπι. Σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το κάνεις επειδή σου αρέσει. Κύριος στόχος σου πρέπει να είναι να κάνεις τον άλλο να νιώθει ωραία που τον περιποιήθηκες. Αν το καταφέρεις αυτό, βλέποντάς τον έξω θα νιώσεις περήφανος για το ότι είναι χαρούμενος με το αποτέλεσμα».

Επιπλέον, θέλω να πω πως δεν θεωρώ ότι ο μπαρμπέρης είναι επάγγελμα, προσωπικά το βλέπω ως τέχνη. Ανακαλύπτοντας ότι έχω ταλέντο σε αυτό το πράγμα, σε αυτή την τέχνη, αποφάσισα τελικά να ασχοληθώ σοβαρά με αυτό».

image4.jpeg

image10.jpeg


Ποια είναι η καλύτερη διαφήμιση για ένα μπαρμπέρικο, ρωτάμε. «Το ίδιο το κούρεμα στον πελάτη. Από την ώρα που θα πατήσει το πόδι του έξω από το μαγαζί ξεκινά αυτόματα η διαφήμιση. Αυτό είναι το πιο βασικό για μένα, να δίνεις ποιότητα. Πάνω απ’ όλα είναι η ποιότητα».

image3.jpeg

image7.jpeg


Έχοντας από ανέκαθεν αυτή την απορία, δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Θεραπή ποιος κουρεύει τον ίδιο. Πού κουρεύεται ένας μπαρμπέρης. Ο ίδιος μας αποκαλύπετι ότι θα ζητήσει να τον κουρέψει το άτομο εκείνο από την ομάδα του μπαρμπέρικου που, τη δεδομένη στιγμή, έχει την περισσότερη ενέργεια, αφού θα τη διοχετεύσει μέσα στο κούρεμα!

image9.jpeg


Και πώς χειρίζεσαι τα περίεργα requests πελατών, όταν αυτά προκύπτουν;

Δεν είχα περίεργα requests από πελάτες, για τον απλό λόγο ότι οι πελάτες μου ξέρουν ποιος είμαι και τι κάνω αυτά τα τέσσερα χρόνια. Η φιλοσοφία μου αφορά στο classic and old school haircut, οπότε έρχονται αποκλειστικά για αυτό το πράγμα και δεν μου ζητούν κάτι άλλο.

Αν, πάλι, κάποιος ζητήσει κάτι άλλο, ναι μεν προσφέρεται η δυνατότητα να το κάνουμε στο μαγαζί, αλλά θα το αναλάβει κάποιος άλλος από την ομάδα, ο οποίος ασχολείται, για παράδειγμα, με το new school haircut.

image1.jpeg


Αναπόφευκτα, μια και ενίοτε μας αρέσουν οι ασήμαντες λεπτομέρειες σε μια ιστορία, δεν παραλείψαμε να ζητήσουμε από τον Θεραπή να μας αποκαλύψει ποιο είναι το πιο ακριβό εργαλείο που έχει και χρησιμοποιεί στο πλαίσιο της δουλειά του. «Είναι ένα ψαλίδι που στοιχίζει περισσότερα από €800. Στην ουσία, αυτό ήταν και το πρώτο μου. Έχει και συναισθηματική αξία για μένα αφού μου θυμίζει την περίοδο που ήμουν στους Daltons, εκεί απ’ όπου ξεκίνησα και εξελίχθηκα. Συν ότι μου θυμίζει τα άτομα με τα οποία δούλεψα εκεί».

image8.jpeg


Από αυτό το θεωρητικά ασήμαντο ερώτημα βγήκε εν τέλει μια ειλικρινής εξομολόγηση από τον Θεραπή, ο οποίος εκτός από τη σημαντικότητα της ομαδικής δουλειάς φαίνεται πως αναγνωρίζει (και αυτό είναι προς τιμή του) τη σημαντικότητα των εφοδίων που πήρε δουλεύοντας σε ένα άλλο μπαρμπέρικο της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ