Τα μικρά αετόπουλα έβγαλαν τα πρώτα τους καφέ φτερά και ετοιμάζονται να τα ανοίξουν στους αιθέρες

Δείτε τις όμορφες φωτογραφίες του Δασικού Λειτουργού του Τμήματος Δασών, Χάρη Νικολάου.

Article featured image
Article featured image


Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Τμήματος Δασών: «Πλησιάζει ο Απρίλιος και τα μικρά αετόπουλα έβγαλαν ήδη τα πρώτα τους καφέ φτερά. Οι γονείς τους τα προμηθεύουν αδιάκοπα με τροφή, αφού οι ανάγκες τους ολοένα και αυξάνονται. Τα συγκεκριμένα στη φωτογραφία είναι 24-25 ημερών και χρειάζονται ακόμα 40 μέρες περίπου, για να είναι ικανά να εγκαταλείψουν τη φωλιά τους».

Αετόπουλα.jpg


Αετόπουλα2.jpg


«Σημειώνεται», περαιτέρω, «ότι τα μικρά που είναι κυρίως 2 (σπάνια 3), εκκολάπτονται μετά από 37-41 μέρες επώασης και φέρουν λευκά πούπουλα μέχρι την ηλικία των 15 ημερών περίπου, όπου αρχίζουν να αντικαθίστανται με τα πρώτα φτερά. Τα κυπριακά δάση φιλοξενούν τα περισσότερα αναπαραγόμενα ζευγάρια του Σπιζαετού (Aquila fasciata), του μοναδικού είδους αετού που αναπαράγεται στον τόπο μας, αφού η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που το μεγαλύτερο ποσοστό του είδους αυτού γεννά σε πεύκα, ενώ στις υπόλοιπες χώρες αναπαράγεται κυρίως σε γκρεμούς. Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία των κυπριακών δασών για την επιβίωση του σπάνιου αυτού είδους στον τόπο μας».

Αετόπουλα 4.jpg


Αετόπουλα 3.jpg


«Για τον λόγο αυτό, το Τμήμα Δασών εργάζεται μεθοδικά σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες του κράτους για την προστασία του μεγαλοπρεπούς αυτού αρπακτικού, αφού η διατήρησή του είναι περισσότερο από επιβεβλημένη!», τονίζεται καταληκτικά.


🐣Πλησιάζει ο Απρίλιος και τα μικρά αετόπουλα έβγαλαν ήδη τα πρώτα τους καφέ φτερά. Οι γονείς τους τα προμηθεύουν...

Δημοσιεύτηκε από Τμήμα Δασών στις Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ