Το Αγίασμα του Αγίου Γεωργίου στο Μάμμαρι

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η Cyprus From Air.

Article featured image
Article featured image


Η κοινότητα του Μάμμαρι, στην επαρχία Λευκωσίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Άγιο Γεώργιο. Μάλιστα, στο χωριό υπάρχουν δύο εκκλησίες, αφιερωμένες στον Άγιο, ενώ σε απόσταση 500 περίπου μέτρων, νοτιοανατολικά από τις εκκλησίες, βρίσκεται το Αγίασμα του Αγίου.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της κοινότητας: «Σύμφωνα με την παράδοση σε περίοδο μεγάλης ανομβρίας και ξηρασίας, περνώντας από την περιοχή ο Άγιος Γεώργιος καβάλα στο άλογό του, δίψασε, αλλά πουθενά δεν βρήκε νερό. Ανεβαίνοντας προς το βουνό, το άλογο κτύπησε τα πόδια του στους βράχους και άρχισε αμέσως να αναβλύζει νερό. Μάλιστα οι πατημασιές του αλόγου φαίνονται μέχρι σήμερα πάνω στον βράχο δίπλα από το Αγίασμα.

Μετά από αυτό οι πιστοί λάξεψαν το βουνό σε ύψος 2-3 περίπου μέτρων και πλάτος 1 μέτρο, για να χωρεί, σύμφωνα με την παράδοση, τον Άγιο Γεώργιο με το άλογό του. Στο βάθος του Αγιάσματος, που είναι γύρω στο 40 μέτρα, από τη μούχλα και την αλμύρα σχηματίστηκε η εικόνα του Αγίου, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την πίστη των κατοίκων.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που ασθενείς γιατρεύτηκαν, αφού νίφτηκαν ή ήπιαν νερό από το Αγίασμα του Αγίου Γεωργίου. Το νερό ανέβλυζε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90».

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Cyprus From Air είναι εντυπωσιακές, αφού όπως αναφέρεται στην ανάρτηση «το μέρος προκαλεί δέος».

Αγίασμα.jpg


Αγίασμα 2.jpg


Αγίασμα 3.jpg


Αγίασμα 4.jpg


Αγίασμα 5.jpg


Αγίασμα Κεντρική.jpg


Αγίασμα 6.jpg



Το Αγίασμα Αγίου Γεωργίου στο Μάμμαρι. Θέλαμε να κρατήσουμε αυτή την δημοσίευση για την ημέρα μέρα της ονομαστικής...

Δημοσιεύτηκε από Cyprus from Air στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ