Μια λογοκριμένη κυπριακή φωτογραφία και ο εναλλακτικός τρόπος δημοσίευσής της

Εσύ βρίσκεις προκλητική τη φωτογραφία της Ελίζας Κοζάκου της οποίας δεν επιτράπηκε η προβολή;

Article featured image
Article featured image


Η φωτογράφος και δημιουργός του φωτογραφικού γκρουπ «ThePROJECTors», Φήμη Χατζηγιάννη, έκανε γνωστό τις τελευταίες ώρες ότι μια συγκεκριμένη φωτογραφία της Ελίζας Κοζάκου, η οποία αποτελεί μέρος του #taboosgodown project, λογοκρίθηκε, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η δημοσίευσή της στο Facebook -ούτε στο γκρουπ ThePROJECTors ούτε σε ένα στόρι που δοκίμασε να κάνει.

Eliza_Kozakou_taboosgodown.original.jpg
Η επίμαχη φωτογραφία της Ελίζας Κοζάκου



«Είναι κρίμα γιατί η Ελίζα, η φωτογράφος μας που επιμένει στην κλασσική μέθοδο του φιλμ (old school), έλειπε στο εξωτερικό και στην επιστροφή της έτρεξε να εμφανίσει και να σκαναρει το φιλμ για να συμμετάσχει σε αυτό το πρότζεκτ, οπότε το θεωρούμε άδικο να μείνει εκτός», αναφέρει στη CITY η Φήμη.


Παρόλα αυτά, θέλοντας να υποστηρίξουν τη συνάδελφό τους, οι υπόλοιπες συμμετέχουσες στο πρότζεκτ, βρήκαν έναν εναλλακτικό τρόπο να ανεβάσουν τη φωτογραφία, αναφέροντας πως το γυμνό είναι τέχνη και αυτή τη στιγμή η τέχνη περιορίζεται, αλλά και υπενθυμίζοντας ότι το πρότζεκτ... αφορά τα ταμπού.

taboosgodown 1.jpg


taboosgodown  2.jpg


taboosgodown 3.jpg


taboosgodown 4.jpg


taboosgodown 5.jpg



Αυτούσια η ανάρτηση της Φήμης:

#taboosgodown project? Ναι. Η φωτογραφία της Eliza Kozakou (στην οθόνη του υπολογιστή που κρατάω) μάλλον για το γκρουπ όπου ανέβηκε όλο το προτζεκτ μας, The PROJECTors την αναγνωρίζει ως προκλητική ίσως ή ανάρμοστη και δεν επιτρέπει την προβολή της.


Παρόλα αυτά εμείς αποφασίσαμε να βρούμε εναλλακτικό τρόπο να την ανεβάσουμε αύριο με την πλήρη στήριξη στη συνάδελφο. Το γυμνό ναι είναι τέχνη και αυτή τη στιγμή η τέχνη περιορίζεται. Υπενθυμίζω ότι το πρότζεκτ αφορά τα ταμπού.


Την ίδια στιγμή (meanwhile που λαλούσιν) υπάρχουν σχόλια και αναρτήσεις μίσους απέναντι σε διάφορες ομάδες ανθρώπων. Αυτά μάλλον επιτρέπονται. Ειρωνικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ