Ένας μετανάστης από τη Συρία έδωσε μαθήματα (ντόπιας) ανθρωπιάς

Παρά την οικονομική ανέχεια, παρέδωσε τα 1500 ευρώ που βρήκε σε δρόμο του Ρεθύμνου γιατί ξέρει πώς είναι να έχει κάποιος ανάγκη.

Article featured image
Article featured image


Όπως μεταδίδει το rethemnonews.gr, ένας μετανάστης βρήκε πορτοφόλι με 1500 ευρώ και το παρέδωσε στην Αστυνομία. Άνθρωπος του μεροκάματου, ο 30χρονος μετανάστης από τη Συρία, δεν έκανε δεύτερες σκέψεις όταν βρήκε ένα πορτοφόλι που ήταν γεμάτο χρήματα. Ακολούθησε τον δρόμο της ηθικής και το παρέδωσε στην αστυνομία για να επιστραφεί στον κάτοχό του. Η φτώχεια δεν τον επηρέασε και ας είναι οι ανάγκες του πολύ περισσότερες από το ποσό που βρήκε καθώς έχει να θρέψει οικογένεια με τέσσερα παιδιά!

Πρόκειται για τον Κώστα Ψαράκη που έχει έρθει στο Ρέθυμνο από το χωριό Χαμιντιέ της Συρίας. Στην καταγωγή είναι Τουρκοκρητικός, όπως φανερώνει και το ελληνογενές όνομό του. Το χωριό Χαμιντιέ δέχθηκε πολλές οικογένειες Τουρκοκρητικών κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Γεννήθηκε στη Συρία αλλά επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της οικογένειάς του και δουλεύει μεροκάματο για να στέλνει βοήθεια στους δικούς του πίσω στην πολύπαθη Συρία, όπου μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά του.

Κάθε πρωί περιμένει έξω από τον κήπο της πόλης για να πάει σε κάποια δουλειά. Ωστόσο, η οικονομική του ανέχεια δεν στάθηκε εμπόδιο για να πράξει το σωστό, όταν βρήκε αυτό το μεγάλο ποσό τυχαία στον δρόμο. Θεώρησε πως κάποιος τα είχε ανάγκη και γνωρίζοντας για το πώς είναι να έχει κάποιος μεγάλη ανάγκη, φρόντισε να παραδοθεί το πορτοφόλι στον κάτοχό του και εκείνος να έχει τη συνείδησή του ήσυχη. Στον Κώστα Ψαράκη αξίζουν μόνο συγχαρητήρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ