Πρόστιμο και στέρηση άδειας σε γυναίκα που έκανε στοματικό έρωτα στον οδηγό εν κινήσει αυτοκινήτου

Οι πράξεις τους οδήγησαν σε τροχαίο ατύχημα.

Article featured image
Article featured image


Η Λέλα Τζέιν Τζόζεφς μπορεί να μην οδηγούσε το αυτοκίνητο που τράκαρε, αλλά η σεξουαλική πράξη που προσέφερε στον οδηγό του, την οδήγησε στο δικαστήριο.

Η 34χρονη εμφανίστηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο Whanganui, της Νέας Ζηλανδίας, την Τετάρτη με τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της διαστρέβλωσης της δικαιοσύνης.

Η Τζόζεφς κατηγορήθηκε για επικίνδυνη οδήγηση παρά το γεγονός ότι δεν οδηγούσε το όχημα. Ωστόσο, το γεγονός ότι το αυτοκίνητο τράκαρε αφότου άρχισε να προσφέρει στοματικό έρωτα στον οδηγό του έφερε την κατηγορία.

Η Τζόζεφς είχε προηγουμένως παραδεχτεί και τις δύο κατηγορίες.

Οι κατηγορίες τέθηκαν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα στην Kauangaroa Rd, Fordell, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουνίου 2021, όταν η Τζόζεφς ήταν συνοδηγός στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Andre Teka, αναφέρει η περίληψη των γεγονότων.

«Άρχισε να κάνει στοματικό έρωτα στον Teka, κάτι που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να τρακάρει σε έναν φράχτη φάρμας».

Αφού ο Teka τράπηκε σε φυγή από το σημείο, οι κάτοικοι της φάρμας κάλεσαν την αστυνομία για μια «μεθυσμένη γυναίκα που είχε φτάσει στο σπίτι τους ζητώντας βοήθεια με υβριστικό τρόπο».

Όταν έφτασε η αστυνομία, η Τζόζεφς, η οποία φαινόταν εξαιρετικά μεθυσμένη, βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο και ήταν η κύρια ύποπτη. Τελικά συνελήφθη και υποβλήθηκε σε αλκοτέστ αναπνοής που έδειξε ότι είχε 786 μικρογραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αναπνοής. Το νόμιμο όριο οδήγησης είναι 250 mcg.

Ωστόσο, η Τζόζεφς αρνήθηκε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο και έδωσε στην αστυνομία ένα ψεύτικο όνομα.



Στις 20 Ιουλίου 2021 εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες ότι οδηγούσε μεθυσμένη, ενώ μερικές μέρες αργότερα ο δικηγόρος της επικοινώνησε με την αστυνομία για να επιβεβαιώσει ότι η Τζόζεφς συνέχισε να αρνείται ότι ήταν η οδηγός και έδωσε ένα άλλο όνομα για το ποιος ήταν πίσω από το τιμόνι.

Τα στοιχεία αποδείχθηκαν και πάλι ψευδή, αλλά στις 8 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος της επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία και αυτήν τη φορά έδωσε το όνομα του Teka ως δράστη.

Ο Τέκα παραδέχτηκε αργότερα ότι οδηγούσε το όχημα όταν αυτό συνετρίβη.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Μπλερ Πάιπερ ζήτησε να επιβληθεί ποινή εντατικής επιτήρησης στην Τζόζεφς, καθώς και αποζημίωση για τον φράχτη και αποκλεισμό από την οδήγηση.

Ο εισαγγελέας Τζακ Λιου είπε ότι ενώ οι προηγούμενες καταδίκες της Τζόζεφς δεν ήταν εκτενείς, ανέφεραν ότι δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία.

Ο δικαστής Nicholls αναγνώρισε ότι η Τζόζεφς δεν ήταν η οδηγός, αλλά είπε ότι οι ενέργειές της έπαιξαν ρόλο.

«Συνέβαλε στο να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να τρακάρει σε έναν φράχτη φάρμας».

Είπε ότι η κύρια κατηγορία ήταν διαστρέβλωση της πορείας της δικαιοσύνης, η οποία επέφερε μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Η δικαστής Nicholls αποφάσισε ότι το κατάλληλο σημείο εκκίνησης της καταδίκης ήταν η φυλάκιση έξι μηνών, αλλά στη συνέχεια έδωσε στην Τζόζεφς έκπτωση 25 τοις εκατό για τις δηλώσεις της ενοχής της, μειώνοντάς την σε τριάμισι μήνες φυλάκιση.

Στη συνέχεια το μετέτρεψε σε κοινοτική ποινή 40 ωρών κοινοτικής εργασίας και 12 μηνών εντατικής επίβλεψης.

Η Τζόζεφς αποκλείστηκε από την οδήγηση για έξι μήνες, της επιβλήθηκε πρόστιμο 750 $ και διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση 162,50 $ για τον φράχτη, με την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης που ήταν ίδια με εκείνη που έλαβε ο Teka.


Με πληροφορίες από nzherald.co.nz

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ