10 γυναίκες θυμούνται την πρώτη φορά που έπεσαν θύματα παρενόχλησης ως ανήλικες

Κάτω από μια ανάρτηση στο Facebook γράφτηκαν περισσότερες από 400 ιστορίες από γυναίκες που δέχτηκαν προκλητικά βλέμματα, σχόλια ή ακόμα και πράξεις από ενήλικες, όσο εκείνες ήταν ακόμα παιδάκια.

Article featured image
Article featured image


Τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση με τη 12χρονη στην Ελλάδα, την οποία ένας 53χρονος βίαζε και εξέδιδε σε αγνώστους έχει κάνει τα στομάχια όλων μας να δεθούν κόμπο. Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης άρχισε σιγά-σιγά να ξετυλίγεται και συνεχώς έρχονται νέες πληροφορίες στο φως για το θρίλερ που ζούσε το έφηβο κορίτσι.


Στον απόηχο της υπόθεσης αυτής, οι διαχειρίστριες της σελίδας «30 χρονώ, ανύπαντρες» στο Facebook, αναγνωρίζουν πως σχεδόν η κάθε γυναίκα έχει πέσει θύμα παρενόχλησης όσο ήταν ανήλικη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

«Ξέρω ότι θα το θυμάστε γιατί δεν ήρθε μόνο του. Ήρθε μαζί με ένα βαρύ, πηχτό αίσθημα ενοχής και βρωμιάς που ακόμα και αν δεν σας απασχολούσε καθημερινά, έκανε καιρό να ξεπλυθεί εντελώς από μέσα σας. Εγώ ήμουν 11 στα 12», γράφει, μεταξύ άλλων, η ανάρτηση της σελίδας, η οποία καλεί τις ακολούθους της να μοιραστούν την πρώτη φορά που έπεσαν θύμα παρενόχλησης ως ανήλικες από ενήλικα, είτε αυτό ήταν ένα προκλητικό βλέμμα είτε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο ή ακόμα και κάποια πράξη.



Παρακάτω ακολουθούν 10 από τα περισσότερα από 400 σχόλια που γράφτηκαν κάτω από την ανάρτηση. 10 ιστορίες – γροθιά στο στομάχι, που αποδεικνύουν πως η πατριαρχία και η ανωμαλία καλά κρατούν στη «σύγχρονη» κοινωνία του 2022. Μια κοινωνία που συχνά επιλέγει να κλείνει τα μάτια στη φρίκη και την «μπόχα» που αναδύεται από τα σπλάχνα της.


Προσοχή, ακολουθούν σκληρές περιγραφές.

proti-fora-parenoxlisi-ginekes-1_city.png



proti-fora-parenoxlisi-ginekes-2_city.png



proti-fora-parenoxlisi-ginekes-3_city.png



proti-fora-parenoxlisi-ginekes-4_city.png



proti-fora-parenoxlisi-ginekes-5_city.png





proti-fora-parenoxlisi-ginekes-6_city.png



proti-fora-parenoxlisi-ginekes-7_city.png



proti-fora-parenoxlisi-ginekes-8_city.png



proti-fora-parenoxlisi-ginekes-9_city.png



proti-fora-parenoxlisi-ginekes-10_city.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ