Στον Καναδά, την ημέρα του Χάλογουιν, μερικά παιδάκια έλαβαν γλυκά με κάνναβη

Τα οποία περιείχαν επίσης THC, το βασικό συστατικό της κάνναβης.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Jérémie Bergeron/Radio-Canada

Δύο Καναδοί συνελήφθησαν επειδή μοίρασαν γλυκά που περιείχαν κάνναβη σε μικρά παιδιά το βράδυ του Χάλογουιν ενώ σε άλλη περιοχή, κοντά στο Βανκούβερ, ένα παιδί νοσηλεύεται επειδή κατανάλωσε ένα παρόμοιο γλυκό.

Η αστυνομία του Γουίνιπεγκ, στη Μανιτόμπα, ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση ένας άνδρας 63 ετών και μια γυναίκα 53 ετών επειδή μοίρασαν γλυκά που περιείχαν THC (τετραϋδροκανναβινόλη), το βασικό συστατικό της κάνναβης. Συνολικά, περισσότερα από 12 παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών έλαβαν τέτοια γλυκά.

Σημειώνεται πως οι ενήλικες μπορούν να αγοράσουν νόμιμα κάνναβη στον Καναδά, για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

«Ως γονιός, με αναστατώνει αυτό που συνέβη. Ως αστυνομικός, δυστυχώς δεν εκπλήσσομαι», σχολίασε η αστυνομικός Ντάνι Μακίνον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Προέτρεψε μάλιστα τους γονείς να ελέγξουν τι είδους γλυκά μάζεψαν τα παιδιά τους το βράδυ του Χάλογουιν.

Οι δύο ύποπτοι αντιμετωπίζουν από 13 κατηγορίες ο καθένας, για έκθεση σε κίνδυνο και για χορήγηση κάνναβης σε ανήλικους.

Στα προάστια του Βανκούβερ, στον δυτικό Καναδά, ένα παιδί 11 ετών νοσηλεύεται αφού έφαγε ζαχαρωτά που περιείχαν THC, εν αγνοία του. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη εξακριβώσει από πού προμηθεύτηκε τα ύποπτα γλυκά.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ