«Είμαι βέβαιος ότι κανένας Αμερικανός δεν γνωρίζει το όνομα αυτής της χώρας»

Η «χώρα» που δημιουργήθηκε από τους Twitterάδες για να τρολάρει τους (αγεωγράφητους) Αμερικανούς, έχει μέχρι και τον δικό της εθνικό ύμνο.

Article featured image
Article featured image


Μόλις τρεις ημέρες χρειάστηκαν για να γίνει viral μια ανύπαρκτη χώρα και να αποκτήσει αμέτρητους λογαριασμούς στο Twitter παρουσιάζοντας την φανταστική κυβέρνησή της, πολιτικές ομάδες, ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μέχρι και εθνικό ύμνο.



Ο λόγος για το… Listenbourg! Μια φανταστική χώρα στα δυτικά της Γαλλίας και βόρεια της Ισπανίας η οποία δημιουργήθηκε με Photoshop από έναν Γάλλο χρήστη του Twitter με σκοπό να ειρωνευτεί τους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν φημίζονται για τη γνώση τους στην παγκόσμια γεωγραφία.



«Είμαι βέβαιος ότι κανένας Αμερικανός δεν γνωρίζει το όνομα αυτής της χώρας», έγραψε ο συγκεκριμένος χρήστης στο Twitter και λίγο αργότερα ένας άλλος Γάλλος χρήστης του ΜΚΔ απάντησε «μα ποιος δε γνωρίζει το Listenbourg».



Αυτή η απάντηση αρκούσε για να δημιουργηθεί ένας πραγματικός χαμός στα κοινωνικά δίκτυα και ανύπαρκτη αυτή η χώρα να γίνει είδηση ακόμα και σε κανάλια εθνικής εμβέλειας στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Μέσα σε ελάχιστο χρόνο εκατοντάδες χρήστες του Twitter είχαν δημιουργήσει σελίδες που απεικόνιζαν τις περιφερειακές ενότητες της φανταστικής αυτής χώρας, μιλούσαν για την ίδια την κυβέρνηση της, την ποδοσφαιρική της ομοσπονδία ενώ άλλοι χρήστες του Twitter δημιούργησαν ακόμα και αναφορές ότι το Listenbourg προετοιμάζει διαστημική αποστολή για να μεταφέρει αστροναύτες του στο φεγγάρι.



Το «Υπουργείο Εσωτερικών» του Listenburg δημοσίευσε επίσης έναν χάρτη με τις πιο «σημαντικές πόλεις της χώρας».



Το τρολάρισμα έφτασε σε τέτοιο επίπεδο ώστε δημοσιογράφοι να αναρωτιούνται εάν και κατά πόσον η ευρωπαϊκή επιτροπή θα ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης στην ΕΕ για την ανύπαρκτη αυτή χώρα.



Με πληροφορίες από protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ