Ηλεκτρονική αίτηση ζητά από την Γαλλία να… «σταματήσει το κλάμα» επειδή έχασε στο Μουντιάλ

Η αίτηση ήρθε ως απάντηση από τους οπαδούς της Αργεντινής, όταν πάνω από 200 χιλ. οπαδοί της ηττημένης ομάδας υπέγραψαν ένα άλλο αίτημα σχετικό με τον τελικό.

Article featured image
Article featured image


Μετά την ήττα της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ την περασμένη εβδομάδα πάνω από 200.000 φίλαθλοι έχουν υπογράψει αίτημα ζητώντας από τη FIFA την επανάληψη του τελικού.

«Η διαιτησία ήταν τελείως πουλημένη, δεν υπήρξε ποτέ πέναλτι + φάουλ στον Μπάμπε στο 2ο γκολ!!! Υπογράψτε και μοιραστείτε μαζικά για να επαναληφθεί ο αγώνας!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό αίτημα.

petition-gallias-mundial-2022_city.png



Ως απάντηση στο αίτημα των Γάλλων, πάνω από 700 χιλ άνθρωποι έχουν υπογράψει μια άλλη ηλεκτρονική αίτηση που κυκλοφορεί, ζητώντας από τη Γαλλία να σταματήσει να... κλαίει μετά την ήττα της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Από τότε που κερδίσαμε, οι Γάλλοι δεν σταμάτησαν να κλαίνε και να παραπονιούνται και δεν δέχονται ότι η Αργεντινή είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια», είπε ο Βαλεντίν Γκόμεζ, ο εμπνευστής αυτής της «κινητοποίησης» που έχει τίτλο «Γαλλία σταμάτα να κλαις» και στην οποία, μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει πάνω από 700 χιλ. άτομα.

petition-argentinis-mundial-2022_city.png



Η διαιτησία του Πολωνού, Σιμόν Μαρτσίνιακ στον τελικό προκάλεσε κριτική και αντιδράσεις στην Γαλλία, με αποκορύφωμα τον καταλογισμό του πέναλτι σε βάρος του Ουσμάν Ντεμπελέ για το μαρκάρισμα στον Ανχελ Ντι Μαρία στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Γάλλοι εξέφρασαν επίσης τη λύπη τους, για τη συμπεριφορά αρκετών Αργεντινών διεθνών μετά το τέλος του αγώνα και ιδιαίτερα για τις αντιδράσεις του τερματοφύλακα, Εμιλιάνο Μαρτίνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ