Ο Θωμάς που απολαμβάνει τα κερασάκια του είναι ό,τι πιο αξιαγάπητο θα δεις σήμερα

Το αρκουδάκι διασώθηκε νωρίτερα φέτος και από τότε τον αγάπησαν όλοι στα social media.

Article featured image
Article featured image


Στις 24 Απριλίου, την Κυριακή του Θωμά, οι κάτοικοι του Πολυπόταμου Φλώρινας εντόπισαν ένα αρκουδάκι να περιφέρεται μόνο του.

Το περίπου τριών μηνών αρκουδάκι, σώθηκε έπειτα από την κινητοποίηση των κατοίκων οι οποίοι ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου. Ο Θωμάς, που ονομάστηκε έτσι από τους κατοίκους λόγω της ημέρας που βρέθηκε, κατάφερε να επιβιώσει παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε τότε, το αρκουδάκι είχε χάσει τη μαμά του για άγνωστους λόγους και περιπλανιόταν μόνο για τουλάχιστον 2-3 ημέρες, σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτώταν άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς ήταν και η κύρια τροφή του. Ο Θωμάς, όμως, επιβίωσε τρώγοντας καρπούς και χόρτα!

thomas-glossa_city.jpg
Φωτογραφία: Al. Karamanlidis/ARCTUROS



Ο πρώτος έλεγχος που έγινε στο αρκουδάκι στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου έδειξε μόνο ότι ήταν ελαφρώς λιποβαρές και υποσιτισμένο, όμως σε άριστη υγεία.



Από τότε, ο Θωμάς έγινε μια αξιαγάπητη παρουσία και η ομάδα του Αρκτούρου δεν έχασε την ευκαιρία να αναρτήσει ένα καινούργιο βίντεο, που δείχνει το πέντε και πλέον μηνών αρκουδάκι να απολαμβάνει τα κεράσια του δίπλα από ένα δέντρο.



Στις αρχές του καλοκαιριού επίσης, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Θωμά να απολαμβάνει το μπάνιο του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ