Φοιτήτρια έφτιαξε sex toys για αγελάδες και ο λόγος δεν είναι ο προφανής

Η συλλογή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα dildo σπερματέγχυσης και μια συσκευή για μασάζ στις θηλές.

Article featured image
Article featured image


Ένα dildo σπερματέγχυσης και μια συσκευή για μασάζ στις θηλές περιλαμβάνονται στη conceptual συλλογή Happy Cow, η οποία περιλαμβάνει sex toys δημιουργημένα ειδικά για βοοειδή, με βάση συνηθισμένα αγροτικά εργαλεία.

Την ιδέα συνέλαβε η Εce Tan, μια απόφοιτος του Central Saint Martins.

Εκ πρώτης όψεως, τα προϊόντα της συλλογής φαίνονται να σχεδιάστηκαν για να κάνουν πιο απολαυστικές τις επεμβατικές αλλά συνηθισμένες πρακτικές στη γαλακτοβιομηχανία, όπως το άρμεγμα και η τεχνητή γονιμοποίηση.

happy-cow-sex-toys-2_city.jpg
Στη συλλογή περιλαμβάνεται ένας δονητής τεχνητής σπερματέγχυσης. Φωτoγραφία: Maël Hénaff via Dezeen



Ωστόσο, αντί να προορίζονται για πραγματική χρήση, η Tan λέει ότι τα sex toys κατασκευάστηκαν ως «κρίσιμα και προκλητικά εργαλεία» για να υπενθυμίζουν στους απευαισθητοποιημένους καταναλωτές το φάσμα των συναισθημάτων που μπορούν να νιώσουν τα ζώα.

«Το έργο επηρεάστηκε από έρευνα που έγινε σε διάφορα είδη ζώων που βιώνουν ευχαρίστηση», είπε στο Dezeen. «Νομίζω ότι η απόλαυση έχει ως επί το πλείστον συλληφθεί ως μια αποκλειστικά ανθρώπινη εμπειρία. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον όταν ανακαλύψαμε πως όλα τα θηλαστικά έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν σεξουαλική ευχαρίστηση».

happy-cow-sex-toys-1_city.jpg
Η Happy Cow είναι μια συλλογή από sex toys για αγελάδες. Φωτογραφία: Maël Hénaff via Dezeen



Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου το 86% του πληθυσμού, υποστηρίζει τη θέσπιση ενός νόμου που αναγνωρίζει την ικανότητα των ζώων να αισθάνονται μια γκάμα θετικών και αρνητικών συναισθημάτων από χαρά μέχρι φόβο και πόνο.

Ωστόσο πολύ συχνά, υποστηρίζει η Tan, οι καταναλωτές είναι σε θέση να αποστασιοποιηθούν από την αποδοχή αυτών των συναισθημάτων όταν αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες τους.

happy-cow-sex-toys-4_city.jpg
Το dildo έχει σχεδιαστεί για να γλιστράει πάνω σε ένα μηχάνημα τεχνητής γονιμοποίησης. Φωτογραφία: Dezeen



Το «Happy Cow» συνδυάζει τον γνώριμο σχεδιασμό με σιλικόνη των sex toys με τα κλινικά βιομηχανικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει αυτήν την απάθεια και να τονίσει τη σκληρότητα των πρακτικών που ακολουθεί η βιομηχανία εκτροφής των ζώων, οι οποίες σύμφωνα με την Tan είναι «τουλάχιστον ενοχλητικές, αν όχι επώδυνες» για τα ζώα.

Κάθε ένα από τα sex toys βασίζεται σε μια διαδικασία στην οποία υποβάλλονται οι αγελάδες σε μια τυπική φάρμα γαλακτοπαραγωγής και στο σχετικό εργαλείο που απαιτείται στη διαδικασία.

happy-cow-sex-toys-6_city.jpg
Όλα τα προϊόντα είναι φτιαγμένα από σιλικόνη, όπως τα παραδοσιακά σεξουαλικά παιχνίδια. Φωτογραφία: Maël Hénaff via Dezeen



Ένα τεράστιο, ραβδωτό dildo έχει σχεδιαστεί για να χωράει γύρω από τα εργαλεία τεχνητής σπερματέγχυσης που χρησιμοποιούνται από τους αγρότες για την γονιμοποίηση των αγελάδων.

Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή σπέρματος από ταύρους χρησιμοποιώντας ηλεκτροδιέγερση ή έναν τεχνητό κόλπο, προτού εγχυθεί στα θηλυκά για να διασφαλίσουν την εγκυμοσύνη τους, έτσι ώστε να παράγουν σταθερά γάλα.

Για να κάνει την ίδια τη διαδικασία αρμέγματος πιο ευχάριστη, η Tan έχει σχεδιάσει ένα μασάζ θηλών που μπορεί να συνδεθεί σε παραδοσιακές αντλίες για να παρέχει μια πιο ήπια αίσθηση και προστασία για τους μαστούς.

happy-cow-sex-toys-3_city.jpg
Η συσκευή μασάζ θηλών μπορεί να συνδεθεί με τις παραδοσιακές αντλίες για πιο ήπια αίσθηση και προστασία για το μαστό. Φωτoγραφία: Maël Hénaff via Dezeen



Τέλος, τα γάντια εξέτασης από λάτεξ που χρησιμοποιούνται για κτηνιατρικούς ελέγχους και κατά τη διάρκεια τεχνητής γονιμοποίησης αντικαθίστανται με καινούργια τα οποία έχουν ραβδώσεις – όπως και τα προφυλακτικά – για μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

happy-cow-sex-toys-5_city.jpg
Τα κλασικά λατέξ γάντια εξέτασης επαναχεδιάστηκαν με ραβδώσεις. Φωτoγραφία: Dezeen



To Happy Cow είναι ένα από τα πρότζεκτ του μαθήματος «Material Futures» στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Άλλοι πρόσφατοι απόφοιτοι του μαθήματος είναι η Mireille Steinhage, η οποία δημιούργησε μια «προσιτή και βιώσιμη» ηλιακή κουβέρτα, και η Arina Shokouhi - δημιουργός του εναλλακτικού αβοκάντο, το Ecovado.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ