Στο μεταξύ, σ' αυτή τη χώρα διοργανώθηκε το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα αγκαλιάς δέντρου

Πρόκειται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα "Tree Hugging".

Article featured image
Article featured image

Διοργανώθηκε το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα αγκαλιάς δέντρων στην Σκωτία.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο 50χρονος Alasdair Firth από το Rhemore στη χερσόνησο Morvern.

Ντυμένος με ένα κοστούμι παραλλαγής καλυμμένο με φύλλα, ο 50χρονος κέρδισε τον τίτλο αφού διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 24 συμμετέχοντες.

Ο αριθμός δε αυτός ήταν διπλάσιος από εκείνον που περίμεναν οι διοργανωτές.

Υπενθυμίζεται δε ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα «TreeHugging» για το 2022 (#TreeHugging2022) θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου ζωντανά από το δάσος HaliPuu στο Levi, της Φινλανδίας.

Οι διοργανωτές δε, καλούν όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία να στείλουν στον εικονικό διαγωνισμό την καλύτερη φωτογραφία αγκαλιά με τα δέντρα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η σύνδεση με τη φύση και η εύρεση γαλήνης και ισορροπίας ανάμεσα στα δέντρα – είτε ζωντανά είτε εικονικά – είναι απαραίτητη, λένε οι διοργανωτές.

Φέτος θα υπάρξουν μερικά νέα στοιχεία στον διαγωνισμό, αλλά «η βασική ιδέα παραμένει η ίδια: η αγκαλιά και το να μοιράζεσαι είναι φροντίδα!» επισημαίνουν.

Οι όροι είναι απλοί:

  1. Βρείτε το αγαπημένο σας δέντρο, αγκαλιάστε το και τραβήξτε το μια φωτογραφία με τη λειτουργία Treebuddy.
    2. Περιγράψτε γιατί σας αρέσει το συγκεκριμένο δέντρο ή γιατί σας αρέσει γενικά να αγκαλιάζετε δέντρα και προσθέστε την περιγραφή στη λειτουργία Treebuddy.
    3. Το Treebuddy καταγράφει αυτόματα τις συντεταγμένες του δέντρου σας και το τοποθετεί στο σωστό σημείο στον παγκόσμιο χάρτη των δέντρων μας. Οι εικόνες θα ελέγχονται.
    4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υποβάλει τη φωτογραφία σας έως τις 11 π.μ. το Σάββατο 28 Αυγούστου 2022.

Ο νικητής του διαδικτυακού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TreeHugging 2022 θα προσκληθεί να συμμετάσχει στον ζωντανό διαγωνισμό του 2023 στο δάσος HaliPuu.

Θα κερδίσει ταξίδι με τρένο για δύο, για τη διαδρομή Ελσίνκι-Ροβανιέμι-Ελσίνκι, διαμονή μιας εβδομάδας για δύο στο Levi και ιδιωτική ξενάγηση για δύο στο δάσος HaliPuu, όλα κατά τη διάρκεια του #TreeHugging2023 του επόμενου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ