Δύο «αυταρχικοί ανόητοι» έκαναν σερφ κατά μήκος του Grand Canal και δέχτηκαν πρόστιμο

Ο δήμαρχος της Βενετίας ήταν διατεθειμένος να κεράσει φαγητό σε όποιον τους εντόπιζε.

Article featured image
Article featured image


Την οργή του δημάρχου της Βενετίας προκάλεσε βίντεο με δύο «αυταρχικούς ανόητους», όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος, οι οποίοι καταγράφηκαν να κάνουν ανενόχλητοι τη βόλτα τους κατά μήκους του Μεγάλου Καναλιού.

Οι νεαροί τουρίστες εντοπίστηκαν να αποφεύγουν γόνδολες και θαλάσσια λεωφορεία καθώς περιηγούνταν στον κεντρικό δρόμο της Βενετίας το πρωί της Τετάρτης, με πολλούς περαστικούς να τους παρακολουθούν έκπληκτοι.

Ένα από τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε από τον Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήμαρχο της Βενετίας, στο Twitter.



«Εδώ είναι οι δύο αυταρχικοί ανόητοι που κοροϊδεύουν αυτήν την πόλη», έγραψε ο Μπρουνιάρο. «Ζητώ από όλους να μας βοηθήσουν να τους εντοπίσουμε και να τους τιμωρήσουμε. Οι δήμαρχοι χρειάζονται επειγόντως περισσότερες εξουσίες όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια. Σε όσους τους εντοπίσουν, προσφέρω δείπνο».

Τελικά, οι δύο σέρφερ εντοπίστηκαν και τους επιβλήθηκε πρόστιμο. Δεν έγινε γνωστό αν ο δήμαρχος τελικά κέρασε φαγητό αυτούς που βοήθησαν στον εντοπισμό τους. Οι ηλεκτρικές σανίδες τους, αξίας περίπου 25.000 ευρώ, κατασχέθηκαν. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Κοριέρε ντελ Βένετο.

Σημειώνεται πως το σέρφινγκ, όπως και κάθε άλλο σχετικό θαλάσσιο σπορ, απαγορεύεται αυστηρά στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.



Η Βενετία υποφέρει από υπερβολικό τουρισμό εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί των οποίων η συμπεριφορά ξεφεύγει.

Το 2019, η πόλη επέβαλε πρόστιμο 830 λιρών σε δύο Γερμανούς ταξιδιώτες επειδή έφτιαξαν καφέ στη γέφυρα του Ριάλτο, ηλικίας 430 ετών.

Στους επισκέπτες απαγορεύεται επίσης, να κολυμπήσουν στα κανάλια και να τρώνε στα σκαλιά των μνημείων.

Από το 2023, οι ημερήσιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώνουν φόρο επισκεπτών για να αντισταθμίσουν το αυξημένο κόστος παροχής υπηρεσιών στην πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ