Σε χωριό της Ελλάδας ανάγκασαν άλογα να γονατίσουν μπροστά στην εικόνα της Αγίας Παρασκευής

Τα άλογα προκειμένου να «υπακούσουν» και να προσκυνήσουν, δέχονται επίμονα χτυπήματα στα πόδια τους, ενώ το παρευρισκόμενο πλήθος ακούγεται να επευφημεί το θέαμα. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image


Οργή και αντιδράσεις προκαλεί βίντεο, που κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες και στο οποίο φαίνονται κάποιοι να αναγκάζουν άλογα να… γονατίσουν μπροστά στην εικόνα της Αγίας Παρασκευής, κατά τη διάρκεια τοπικής πανήγυρης. Το συμβάν έλαβε χώρα στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, ενώ τα άλογα, προκειμένου να «υπακούσουν» και να γονατίσουν, δέχονταν επίμονα χτυπήματα στα πόδια τους. Το δε παρευρισκόμενο πλήθος ακούγεται να επευφημεί, φωνάζοντας «μπράβο».

Το βίντεο κοινοποίησε και ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Αλικάκος, γράφοντας «Στο χωριό Αργυροπούλι του δήμου Τυρνάβου ανάγκασαν τα άλογα να… προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής. Με το στανιό να λυγίσουν τα πόδια τους τα περήφανα αυτά ζώα. Και οι παρευρισκόμενοι το απόλαυσαν γιατί κατάλαβαν ότι τα άλογα… προσκύνησαν».



Πάντως, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που επικροτεί το αποτρόπαιο θέαμα, τα δύο άλογα είναι ο Huracan και ο Darko, τα οποία «εκπαιδεύονται, προκειμένου να εκτελούν τις δύσκολες αυτές ασκήσεις. Το τελικό αποτέλεσμα όλης αυτής της σχολαστικής φροντίδας και εκπαίδευσης είναι η επίδειξη στην οποία τα άλογα εκτελούν τα νούμερά τους.

Εδώ το κοινό μπορεί να δει με τα ίδιά του τα μάτια πώς άλογο και αναβάτης γίνονται έξοχη ομάδα και πώς αυτά τα κομψά αλλά δυναμικά άλογα εκτελούν βηματισμούς.

Κατά τις προχθεσινές διήμερες εκδηλώσει στο Αργυροπούλι για την Αγία Παρασκευή πλήθος κόσμου είδε ένα μοναδικό θέαμα με τα δύο άλογα να κάνουν φιγούρα και να προσκυνούν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής στο Αργυροπούλι».

Εμείς πάντως δεν ξέρουμε από πότε η υποταγή των ζώων στον άνθρωπο -και τα τυχόν καπρίτσιά του- κατ’ αυτόν τον τρόπο αποτελεί «μοναδικό θέαμα».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως το εν λόγω video αναρτήθηκε και στο κανάλι «Εκκλησία Online News Live» στο Youtube, με τις αντιδράσεις των πιστών να είναι επίσης αρνητικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ