Είναι το «γονίδιο του ανθρώπου των σπηλαίων» η λύση στη φαλάκρα;

Έρευνες διαπίστωσαν ότι τα τρία τέταρτα των φαλακρών ανδρών πιστεύουν ότι η απώλεια μαλλιών τούς εμποδίζει να βρουν την αληθινή αγάπη.

Article featured image
Article featured image


Η ανακάλυψη των «γονιδίων του ανθρώπου των σπηλαίων» θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν μια νέα θεραπεία για τη φαλάκρα.

Οι άνθρωποι, πιστεύουν οι ειδικοί, έχουν τα γονίδια για να φυτρώνουν τρίχες σε όλο τους το σώμα - αλλά η εξέλιξη τα έχει απενεργοποιήσει.

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους τρόπους για να ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά αφού έχουν πέσει, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Utah Health και το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ που πραγματοποίησαν την έρευνα.

Εκτός από την κληρονομική και τη σχετική με την ηλικία τριχόπτωση, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει όσους έχουν χάσει μαλλιά μέσω χημειοθεραπείας και αλωπεκίας, αναφέρει η Daily Star.

Ο Δρ Nathan Clark, από το Πανεπιστήμιο της Utah Health, δήλωσε: «Ορισμένες γενετικές αλλαγές μπορεί να ευθύνονται για την απώλεια μαλλιών. Έχουμε υιοθετήσει τη δημιουργική προσέγγιση της χρήσης της βιολογικής ποικιλότητας για να μάθουμε για τη δική μας γενετική».

Οι γενετικοί κώδικες από 62 διαφορετικά ζώα συγκρίθηκαν για να μάθουν γιατί διαφέρουμε από τα πρωτεύοντα ξαδέρφια μας, όπως οι γορίλες.

Η Δρ Amanda Kowalczyk από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ είπε: «Υπάρχει ένας αριθμός γονιδίων για τα οποία δεν γνωρίζουμε πολλά. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στην ανάπτυξη και τη συντήρηση των μαλλιών».

Πέρυσι ένα νέο φάρμακο για την τριχόπτωση επαινέστηκε για την παραγωγή εκπληκτικών αποτελεσμάτων. Μελέτες έδειξαν ότι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι που έκαναν χρήση του φαρμάκου κατάφεραν να πάρουν πίσω τις τρίχες τους μέσα σε μόλις έξι μήνες.

Οι επιστήμονες είπαν ότι η θεραπεία σηματοδοτεί «ένα σημαντικό ορόσημο» στη δημιουργία ενός νέου φαρμάκου για τη θεραπεία της φαλάκρας.

Το χάπι, το οποίο πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα, στοχεύει στην αντιμετώπιση μιας πάθησης που ονομάζεται γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος).

Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση ασθένεια κατά την οποία οι θύλακες των τριχών προσβάλλονται κατά λάθος από το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας την πτώση των μαλλιών.

Έρευνες διαπίστωσαν ότι τα τρία τέταρτα των φαλακρών ανδρών πιστεύουν ότι η απώλεια μαλλιών τούς εμποδίζει να βρουν την αληθινή αγάπη.

Η μελέτη 800 ενηλίκων ανδρών που έχουν αραιά ή καθόλου μαλλιά βρήκε ότι το 73% ισχυρίστηκε ότι είχε λιγότερη τύχη στον έρωτα από ό,τι οι φίλοι τους. Ένας στους πέντε κατηγορεί την υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών του, με το 32% να πιστεύουν ότι ήταν πιο τυχεροί στον έρωτα όταν είχαν μπούκλες.

Προέκυψε επίσης ότι το 40% πιστεύουν ότι η απώλεια μαλλιών τούς έχει «χτυπήσει» την αυτοπεποίθησή τους όταν πλησιάζουν γυναίκες.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 18% των ερωτηθέντων έχουν βιώσει κάποια μορφή αρνητικότητας για την τριχόπτωση, με ένα επιπλέον 23% να βλέπει ότι συμβαίνει και σε άλλους ανθρώπους.

Ο Δρ Furqan Raja, ειδικός χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών για την Private Clinic of Harley Street, η οποία ανέθεσε την έρευνα πέρυσι, είπε: «Οι περισσότεροι άντρες είναι ήδη αγχωμένοι όταν θα βγουν ραντεβού και η απώλεια μαλλιών αποτελεί μεγάλο μέρος αυτού του άγχους.

Οι εικόνες που απεικονίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες και βρίσκουμε ανθρώπους να συγκρίνουν τον εαυτό τους με αυτό που θεωρούν τελειότητα».


Με πληροφορίες από mirror.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ