Αυτό το σ/κ είναι ιδανικό για κουβέρτα, καναπέ, θερμάστρα και σειρές

Ο καιρός συνεχίζει να βρίσκεται σε άκρως χειμερινή διάθεση.

Article featured image
Article featured image


Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά περιόδους βροχές κυρίως στο ανατολικό/νοτιοανατολικό 1/2 του νησιού, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά παράλια. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι παρατεταμένα σε νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού και ανατολικό/βορειοανατολικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους. Στο δυτικό 1/2 του νησιού τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά και θα παρατηρούνται κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, με την πιθανότητα για βαριές χιονοστρώσεις από τα 1750 μέτρα και άνω κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά στα προσήνεμα τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στις πλείστες περιοχές γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά περιόδους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1450 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Κυριακή,
ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως αρχικά. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές από το μεσημέρι και έπειτα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ενώ στα παράλια δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα παράλια τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.



Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, δυτικά και νότια παράλια. Προοδευτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται βροχές, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες στο νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα το βράδυ
, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια/βορειοανατολικά παράλια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ
, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια παράλια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.


Με πληροφορίες από kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ