Σε αυτήν τη χώρα το πιτόγυρο κοστίζει 20 ευρώ

Πέρα από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί εκεί, τσουχτερή θα πρέπει να θεωρείται και η τιμή για ένα τυλιχτο.

Article featured image
Article featured image

Πέρα από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στην περιοχή του Νταβός, τσουχτερή θα πρέπει να θεωρείται και η τιμή για ένα τυλιχτο, καθώς ανέρχεται στα 20€.

Όπως φαίνεται η τιμή στο σουβλάκι δεν έχει ανέβει μόνο στην χώρα μας. Το αγαπημένο έδεσμα έκανε θραύση στο Νταβός και ένας επιχειρηματίας το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Πουλούσε το κάθε τυλιχτό για 20€.

Η πίτα με γύρο κοστίζει 19 φράγκα (19 ευρώ) και το κουτί, το «box», όπως το αποκαλούν, 23 φράγκα. Θα πρέπει ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελβετία είναι τα 4.000€.

Ο υπάλληλος σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της εκπομπής, «Οι Δεκατιανοί», ανέφερε: «Η εταιρεία έχει έδρα τη Ζυρίχη. Πηγαίνουμε παντού, όπου υπάρχει φεστιβάλ, όπου υπάρχει event, γενικότερα στα πάντα. Είμαστε σε όλη τη χώρα, έχουμε τέσσερα εστιατόρια και 4-5 καντίνες».

Και πρόσθεσε: «Στο Νταβός είμαστε για μία βδομάδα. Εδώ, παλεύουμε, ταΐζουμε τον κόσμο και τούς γεμίζουμε την κοιλιά! Έλληνες και ξένοι τιμούν πολύ τον γύρο μας. Κυρίως είναι Αμερικάνοι, Άγγλοι, Ινδοί, από όλο τον κόσμο».

«Έχουμε, γύρο χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, έχουμε χαλούμι και γύρο vegan», ανέφερε επίσης ο υπάλληλος της καντίνας και επεξήγησε «είναι σαν γύρος, σαν κρέας, αλλά είναι με μπιζέλι και με φάβα».

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ