Πρώτες εικόνες από τις εργασίες ανάπλασης στο κατεχόμενο λιμανάκι της Κερύνειας

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου του 2023.

Article featured image
Article featured image


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής Yenidüzen, ημερομηνίας 27 Δεκεμβρίου 2022, οι εργασίες αποκατάστασης στο αρχαίο λιμάνι της Κερύνειας, οι οποίες διεκόπησαν αρκετές φορές από το 2020, ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφαιρέθηκε άσφαλτος, ενώ κατεδαφίστηκαν και κάποιες κατασκευές.

Σημειώνεται περαιτέρω, ότι ο διαγωνισμός με την ονομασία «Έργο Υποδομής, Περιβάλλοντος, Αποκατάστασης και Ανάπτυξης Αρχαίου Λιμανιού Κερύνειας» («Girne Antik Liman Altyapı, Çevre, Restorasyon Düzenlemesi ve Geliştirme Projesi») κατακυρώθηκε στην Tosunoğlu İnşaat LTD για 19 εκατομμύρια 980 χιλιάδες τουρκικές λίρες, ενώ το έργο έχει στόχο να ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου 2023.

λιμάνι.jpg
Φωτογραφία: Charles Weare/FB: Cyprus4♥️ [Η φωτογραφία λήφθηκε, χθες, 02/01/2023].



Το λιμάνι θα παραμείνει κλειστό

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, στις αρχές Δεκεμβρίου, επικαλούμενο πληροφορίες τής Ντιαλόγκ ανέφερε ότι στο πλαίσιο των εργασιών τού 2ου και 3ου σταδίου, θα εξαλειφθούν τα προβλήματα υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και τηλεφωνίας. Το λιμάνι θα παραμείνει κλειστό κατά τη διάρκεια των εργασιών, για τις οποίες έχει τεθεί στόχος να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου του 2023.

Στο δημοσίευμα προστίθετο ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αποκατάσταση, συντήρηση και επισκευή των προσόψεων των κτηρίων στο λιμάνι. Στο πλαίσιο αυτό, αφαιρούνται οι ξύλινες κατασκευές, οι προσθήκες και όλες οι άλλες στρεβλές κατασκευές που έχουν κατασκευαστεί μπροστά από τα εστιατόρια και τις καφετέριες στο αρχαίο λιμάνι και καθαρίζονται οι προσόψεις τους.

321658343-1415051452360826-4014284353091990225-n.jpg
Φωτογραφία: Yenidüzen



Προκειμένου να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια της περιόδου του έργου, θα δοθεί επιχορήγηση συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων 840 χιλιάδων ΤΛ ανάλογα με τον αριθμό του εγγεγραμμένου προσωπικού που απασχολούν.

Σημειώνεται επίσης ότι το τέταρτο και τελευταίο στάδιο του έργου περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση της θαλάσσιας ζώνης του Αρχαίου Λιμανιού της Κερύνειας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ