Αυτή είναι η λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2023

Την επόμενη φορά που θα «πεταχτείς» για σ/κ στην Αθήνα μπορείς να βρεις τρία από αυτά.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από instagram/@line.athens

Τα βραβεία World’s 50 Best Bars ανακοινώθηκαν προχθές (17/10) στη Σιγκαπούρη (σε μια τελετή που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκτός Ευρώπης στην 14χρονη ιστορία του θεσμού).

Τρία ελληνικά μπαρ βρίσκονται στη λίστα των 50 καλύτερων του κόσμου. Εκτός από τους «συνήθεις υπόπτους» «The Clumsies» και «Baba Au Rum», από πέρυσι έχει προστεθεί στη λίστα και το «Line», το οποίο φέτος έχει και την υψηλότερη θέση. Από την 31η το 2022 βρέθηκε στην 12η.

Το «Baba Au Rum» βρίσκεται στην 25η ενώ το «The Clumsies», που το 2020 κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι και στην 3η θέση της λίστας, φέτος το συναντάμε στην 47η.


Το καλύτερο ελληνικό μπαρ

Η ιστοσελίδα των World’s 50 Best Bars αναφέρει για το Line:

«Λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας (σ.σ. στα Κάτω Πετράλωνα, Αγαθοδαίμονος 37), βρίσκεται το Line, μια πρώην γκαλερί τέχνης που τώρα είναι μπαρ, το οποίο φιλοξενεί μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ποτά. Αν το «The Clumsies» (τακτικό μέλος του The World's 50 Best Bars) ήταν η υλοποίηση της νοοτροπίας του Βασίλη Κυρίτση και του Νίκου Μπάκουλη στα 20 τους χρόνια, το Line (με τρίτο συνιδρυτή τον Δημήτρη Νταφόπουλο) έχει μια πιο ώριμη αίσθηση.

Τα πάντα φτιάχνονται από το μηδέν εδώ, από την σπιτική μπύρα, τα φρουτοκρασιά και τα κοκτέιλ, μέχρι τα τυριά και τα ψωμιά, τα οποία παράγονται από υποπροϊόντα των ζυμώσεων τους. Με αυτόν τον τρόπο σκέψης, το κρασί σύκου αποτελεί τη βάση του Pisco Sour, ενώ το κρασί ροδιού μπαίνει στο σπιτικό βερμούτ, το οποίο στη συνέχεια βρίσκει το δρόμο του στο Negroni. Είναι όλα τόσο έξυπνα, αλλά σε αυτό το χαλαρό περιβάλλον, επίσης μοιάζουν μάλλον αβίαστα».


Τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένα μπαρ της Βαρκελώνης. Πρόκειται για το «Sips», το οποίο διαδέχθηκε το Paradiso που φέτος βγήκε τέταρτο.

Η πόλη με τα περισσότερα μπαρ στη λίστα παραμένει το Λονδίνο με πέντε, αν και για πρώτη φορά από την ίδρυση των βραβείων το 2009 κανένα δεν βρίσκεται στην πρώτη τριάδα.


Η πρώτη δεκάδα έχει ως εξής:

1- Sips, Barcelona

2- Double Chicken Please, New York

3- Handshake Speakeasy, Mexico City

4- Paradiso, Barcelona

5- Connaught Bar, London

6- Little Red Door, Paris

7- Licorería Limantour, Mexico City

8- Tayēr + Elementary, London

9- Alquímico, Cartagena

10- Himkok, Oslo


Ολόκληρη η λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2023 βρίσκεται ΕΔΩ.


Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ