Διεθνές Μέσο έγραψε άρθρο για τα «κατορθώματα» του Φειδία στην Ιαπωνία

Ο δημοφιλής Κύπριος Youtuber εξόργισε (και) τους Ιάπωνες μετά από ένα βίντεο με τίτλο «Ταξίδεψα σε όλη την Ιαπωνία δωρεάν».

Article featured image
Article featured image


Ο δημοφιλής Κύπριος YouTuber Φειδίας Παναγιώτου απολογήθηκε μετά από ένα βίντεο με τίτλο «Ταξίδεψα σε όλη την Ιαπωνία δωρεάν», το οποίο εξόργισε τους ντόπιους, αναφέρει σε χθεσινό του δημοσίευμα το βρετανικό Μέσο BBC.

Το βίντεο του Φειδία Παναγιώτου - το οποίο τον έδειχνε να αποφεύγει τα ναύλα των τρένων και τον λογαριασμό του πρωινού ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, είχε συγκεντρώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο προβολές, πριν κατέβει από το YouTube.

Ορισμένοι ζήτησαν τη σύλληψή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι σιδηροδρομικές αρχές εξετάζουν περαιτέρω μέτρα εναντίον του.

Οι καλοί τρόποι εκτιμώνται ιδιαίτερα στην Ιαπωνία και οι φάρσες που θεωρούνται ασεβείς αποδοκιμάζονται.

«Γεια σας όμορφοι άνθρωποι, ζητώ συγγνώμη από τους Ιάπωνες αν τους κάναμε να νιώσουν άσχημα, δεν ήταν αυτός ο στόχος μας!», δήλωσε ο Κύπριος YouTuber την Τρίτη στο X, μετά το βίντεο του που έγινε viral το Σαββατοκύριακο.



Ο Φειδίας έχει 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube και κάνει βίντεο με διάφορα challenges. Πρόσφατα είχε εξοργίσει και το κοινό της Ινδίας, όταν χρησιμοποίησε το μετρό χωρίς να πληρώσει.



Στο βίντεο της Ιαπωνίας, το οποίο ήταν μέρος μιας πρόκλησης 10.000 δολαρίων, συμμετείχαν μαζί του άλλα τρία άτομα.

Σε ένα σημείο του κλιπ, κρύβεται στην τουαλέτα ενός τρένου και προσποιείται ότι είναι άρρωστος όταν τον αντιμετωπίζει ένας εισπράκτορας. Στη συνέχεια τρέχει να επιβιβαστεί σε άλλο τρένο όπου επαναλαμβάνει το κόλπο.



Στη συνέχεια, ο οδηγός ενός λεωφορείου τον κλειδώνει μέσα στο όχημα και τον μεταφέρει σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου κρατείται για πέντε ώρες πριν αφεθεί ελεύθερος.

Αργότερα προσποιείται ότι είναι φιλοξενούμενος σε ένα ξενοδοχείο για να πάρει δωρεάν πρωινό. «Και φεύγουμε από το ξενοδοχείο χωρίς να μας πιάσουν και χωρίς κανένα πρόβλημα», λέει στην κάμερα.



Δεν είναι σαφές πότε γυρίστηκε το βίντεο ή αν ο Φειδίας και οι υπόλοιποι βρίσκονται ακόμη στην Ιαπωνία.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαίτησαν από τον YouTuber να διαγράψει το βίντεο για να αποδείξει ότι η συγγνώμη του ήταν ειλικρινής. Το βίντεο φαίνεται ότι είχε αφαιρεθεί από το κανάλι του στο YouTube από το μεσημέρι της Τρίτης.

«Άλλος ένας παράξενος, ενοχλητικός YouTuber από το εξωτερικό εμφανίστηκε. Εκτός από αυτόν τον Φειδία, πρέπει να συλληφθούν και οι άλλοι τρεις», ανέφερε ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Πραγματικά αηδιάζω με ανθρώπους σαν εσάς που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και την ευγένεια των Ιαπώνων», ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Ένας άλλος σχολίασε: «Αυτό είναι τόσο λάθος. Αυτό είναι απλά κλοπή των χρημάτων των ανθρώπων και αγενής συμπεριφορά προς τους άλλους».

Τον Αύγουστο, ο Αμερικανός livestreamer Ismael Ramsey Khalid, πιο γνωστός ως Johnny Somali, συνελήφθη επειδή φέρεται να παραβίασε ένα εργοτάξιο και φώναζε επανειλημμένα «Φουκουσίμα», μια αναφορά στο πυρηνικό εργοστάσιο που κατέρρευσε το 2011 μετά από ένα τσουνάμι.

Το 2017, ο Αμερικανός YouTuber Logan Paul προκάλεσε επίσης μαζική διαμάχη με ένα βίντεο που δημοσίευσε, το οποίο αργότερα κατέβηκε, με ένα προφανές θύμα αυτοκτονίας σε ένα ιαπωνικό δάσος, το οποίο συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές.




Πηγή: BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ