Black Friday: Πότε πέφτει φέτος η «γιορτή των προσφορών» στην αγορά

Article featured image
Article featured image

Είναι πλέον καιρός να ετοιμαστείς για την Black Friday του 2023, που φέτος πέφτει στις 24 Νοεμβρίου και θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός αγορών της χρονιάς.

Εάν είσαι λάτρης των ηλεκτρικών ειδών και αναζητάς τις καλύτερες προσφορές σε τηλεοράσεις, ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και οικιακό εξοπλισμό, μην σταματάς να διαβάζεις.

Πίσω από κάθε μεγάλη γιορτή- γιατί και η Βlack Friday είναι γιορτή για τους καταναλωτές αλλά και τους εμπόρους- κρύβεται πάντα μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

Πώς προήλθε το όνομα της «Μαύρης Παρασκευής»;
Γιατί το μαύρο, ένα χρώμα με αρνητική αύρα να συμβολίζει μία τόσο ευχάριστη μέρα για πολλούς; Η πιθανότερη εκδοχή λέει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1960 τα λογιστικά φύλλα ήταν χειρόγραφα και οι επιχειρήσεις κατέγραφαν τα στοιχεία με δύο χρώματα μελανιού: το κόκκινο μελάνι χρησιμοποιούνταν για τις ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων, ενώ το μαύρο μελάνι για τις μέρες με μεγάλα κέρδη.

Έτσι, επειδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοέμβρη, δηλαδή η Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου και δεδομένου ότι η προηγούμενη ημέρα είναι αργία για τους Αμερικάνους, ο τζίρος των πωλήσεων αυτήν την Παρασκευή ήταν πάντοτε θετικός, άρα και καταγεγραμμένος με μαύρο μελάνι!

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ