Απήχθη πριν από δύο χρόνια, τώρα ο πρώην της κατηγορείται για τη δολοφονία της

Η απαγωγή της 37χρονης παραμένει ένα άλυτο μυστήριο για τις καναδικές αρχές.

Article featured image
Article featured image

Η Elnaz Hajtamiri απήχθη πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Οι δράστες, που την έσυραν έξω από το σπίτι της, ήταν ντυμένοι σαν αστυνομικοί. Τώρα, ο πρώην σύντροφός της κατηγορείται για τη δολοφονία της.

Από τον Ιανουάριο του 2022, η απαγωγή της 37χρονης παραμένει ένα άλυτο μυστήριο για τις καναδικές αρχές. Την Πέμπτη, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Mohamad Lilo -πρώην σύντροφος της Elnaz Hajtamiri- κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που από την αστυνομία εκφράζεται δημοσίως η εκτίμηση πως η 37χρονη είναι νεκρή.

Στις 12 Ιανουαρίου 2022, τρεις άνδρες που φορούσαν αστυνομικές στολές μπήκαν διά της βίας στο σπίτι της Elnaz Hajtamiri στο Οντάριο και την έσυραν ξυπόλυτη, μέσα στο χιόνι, στο όχημά τους.


Σε βάρος του Lilo- που επίσης ήταν πρώην συνεταίρος της Hajtamiri- ήδη είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για απαγωγή, σχετικά με την εξαφάνισή της. Επίσης, κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απαγωγής, σε σχέση με προηγούμενη επίθεση που είχε δεχθεί η γυναίκα.

Ήταν στις 20 Δεκεμβρίου 2021- λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνισή της- όταν η Hajtamiri δέχθηκε επίθεση σε υπόγειο γκαράζ. Οι δράστες την είχαν χτυπήσει με τηγάνι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν και να χρειαστεί 40 ράμματα. Η αστυνομία απήγγειλε τότε κατηγορίες σε δύο άνδρες, τον Riyasat Singh και τον Harshdeep Binner, σε σχέση με την επίθεση σε γκαράζ.

Η αστυνομία είχε βρει μια συσκευή παρακολούθησης στο σημείο της επίθεσης. Άλλες δύο τέτοιες συσκευές βρέθηκαν στο αυτοκίνητό της, όταν το πήγε για σέρβις.

Τους πρώτους μήνες μετά την απαγωγή, η αστυνομία είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποκαλύψουν στις αρχές όποια πληροφορία είχαν για την υπόθεση. Η οικογένειά της είχε προσφέρει αμοιβή 100.000 καναδικών δολαρίων για όποια πληροφορίες θα οδηγούσε στη σύλληψη των απαγωγέων.


ΠΗΓΗ: Lifo, Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ