Το Forbes «σε καλεί» να συνταξιοδοτηθείς στην κατεχόμενη Κερύνεια

Και μάλιστα αναφέρει πολύ καλούς λόγους.

Article featured image
Article featured image


Η κατεχόμενη Κερύνεια συμπεριλήφθηκε σε άρθρο του αμερικάνικου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes με τίτλο «3 μέρη για να απολαύσετε μια πλούσια συνταξιοδότηση στην Ευρώπη από 1.575 $ τον μήνα». Οι άλλες δύο περιοχές αφορούν τον Κόλπο του Κότορ, επίσης γνωστός ως Μπόκα, στο Μαυροβούνιο και την Κόστα ντε λα Λουθ, στην Ισπανία.

Στο άρθρο, το οποίο υπογράφει η συγγραφέας ταξιδιών και ακινήτων Kathleen Peddicord, τονίστηκε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης και ανέφερε: «Το τοπικό νόμισμα είναι η τουρκική λίρα, οπότε αν ανταλλάσσετε ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ, η συναλλαγματική ισοτιμία θα λειτουργήσει υπέρ σας».

Τονίστηκε ότι η Κερύνεια έχει μεγάλο μεταναστευτικό πληθυσμό και πλούσια ιστορία και υποστηρίχθηκε ότι διαθέτει «εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας». Επισημαίνεται επίσης, ότι «οι επίσημες γλώσσες εκεί είναι τα ελληνικά και τα τουρκικά, αλλά η κοινή γλώσσα είναι τα αγγλικά. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να τακτοποιηθείς και να κάνεις επιχειρήσεις».

Το άρθρο υποστήριξε ότι οι σύγχρονες παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες πωλούνται για μόλις 70.000 δολάρια, ενώ το ενοίκιο για επιπλωμένα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων ήταν 400 δολάρια. «Ένα γεύμα για δύο με κρασί κοστίζει $50. Έτσι ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει εδώ άνετα με μηνιαίο προϋπολογισμό 1.800 δολαρίων».


Με πληροφορίες από Forbes, bugun kibris

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ