Στην Κίνα βρήκαν έναν αντισυμβατικό τρόπο να κρατούν τους οδηγούς ξύπνιους

Δείτε βίντεο από τα «λέιζερ κατά του ύπνου» που τοποθετήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο για να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια.

Article featured image
Article featured image


Οι αρχές στην Κίνα έχουν εγκαταστήσει λέιζερ σε αυτοκινητόδρομους για να εμποδίσουν τους οδηγούς να αποκοιμηθούν στο τιμόνι.

Η προσθήκη των «λέιζερ κατά του ύπνου» έγινε σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και ένα βίντεο με τον τρόπο λειτουργίας τους έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.



Το βίντεο που δημοσιεύθηκε από την χρήστη «Science Girl» στο twitter/x και έγινε viral δείχνει μερικά έντονα φωτεινά λέιζερ να αναβοσβήνουν αργά και να αλλάζουν χρώματα πάνω από τους οδηγούς.

Στόχος τους είναι να τραβήξουν την προσοχή των νυσταγμένων οδηγών και να τους εμποδίσει να αποκοιμηθούν στο τιμόνι, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Η χρήστης ανέφερε σε σχόλιο κάτω από την αρχική ανάρτηση πως: «Ο κύριος Li, το πρόσωπο πίσω από την κάμερα, ανέφερε ότι αυτά τα φώτα λέιζερ που σχεδιάστηκαν για να καταπολεμήσουν την κούραση τον αναζωογόνησαν γρήγορα και μείωσαν την εξάντλησή του κατά τη διάρκεια μιας ατέλειωτης νύχτας».

Οι χρήστες του Διαδικτύου διχάστηκαν σχετικά με το εάν τα λέιζερ θα ήταν πραγματικά αποτελεσματικά.

Ένα άτομο έγραψε: «1) Αυτό θα μου αποσπούσε την προσοχή. 2) Αυτό θα με έβαζε για ύπνο όταν το είχα συνηθίσει».

Το θέμα έφτασε εννοείται και μέχρι το ελληνικό X όπου ένας χρήστης σχολίασε: «Δηλαδή μπορεί κάποιος να οδηγήσει έτσι;» με έναν άλλο να του απαντά χιουμοριστικά «Ειναι κλάμπερς...οι Κινέζοι».



Με πληροφορίες από indy100

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ