Η μικρή αδελφή της Barbie έχει σκολίωση, όπως και πολλά άλλα παιδάκια παγκοσμίως

Η κατασκευαστική εταιρεία δεσμεύεται να δημιουργήσει ποικιλόμορφες κούκλες, ούτως ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τον εαυτό τους στη Barbie.

Article featured image
Article featured image


Ο κατασκευαστής της κούκλας Barbie έγραψε ιστορία παρουσιάζοντας την πρώτη κούκλα με σκολίωση.

Στη σειρά της εταιρείας παιχνιδιών για τη μικρή αδερφή της Barbie, την Chelsea, θα ενταχθεί μια νέα προσθήκη που διαθέτει καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και αφαιρούμενο στήριγμα πλάτης, όπως τα άτομα με σκολίωση. Στόχος της καμπάνιας είναι αποδοχή του εξοπλισμού ως κάτι κανονικό και την ενθάρρυνση των παιδιών στην συμπερίληψη.

Η ομάδα της Mattel συνεργάστηκε στενά με τον Dr Luke Macyszyn, έναν πιστοποιημένο νευροχειρουργό και ειδικό στις περίπλοκες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης των παιδιών, ο οποίος συμβούλευε τους σχεδιαστές σε όλη την ανάπτυξη της κούκλας.

Η κούκλα 15 εκατοστών φοράει ένα ροζ φόρεμα και έχει αφαιρούμενο πράσινο στήριγμα πλάτης, λευκά παπούτσια και τα καστανά μαλλιά της είναι κυματιστά.



Γιορτάζοντας τη συμπερίληψη

Η Lisa McKnight, εκτελεστική αντιπρόεδρος και παγκόσμια επικεφαλής της «Barbie and Dolls» στη Mattel, δήλωσε: «Πιστεύουμε στη δύναμη της εκπροσώπησης και δεσμευόμαστε να δημιουργούμε κούκλες σε ποικίλες εμφανίσεις, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τον εαυτό τους στη Barbie - και τώρα σε μια κολεξιόν που παρουσιάζει τη μικρή αδερφή της Barbie, την Τσέλσι».

Με την ελπίδα να δημιουργήσει έναν διάλογο, ο McKnight πρόσθεσε: «Η σειρά μας με την Chelsea παρέχει απείρως περισσότερους τρόπους για να πυροδοτήσει την αφήγηση ιστοριών, ενώ παράλληλα παρέχει στα παιδιά έναν τρόπο να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και τις δεξιότητές τους μέσω του παιχνιδιού με κούκλες».

Αφού δέχθηκε κριτική στο παρελθόν επειδή έκανε τις κούκλες πολύ λεπτές και υπερβολικά σεξουαλικές, η εταιρεία έχει τώρα δημιουργήσει μια ποικιλόμορφη γκάμα, αλλά μερικές από αυτές έχουν επίσης προκαλέσει αντιδράσεις.

Μερικές από τις κούκλες περιελάμβαναν: Κούκλες που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, Plus size, κούκλες με χιτζάμπ και κούκλες νοηματικής γλώσσας.

Το 2022, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης την πρώτη της Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας - με την υποστήριξη της νικήτριας του «Strictly Come Dancing», Rose Ayling-Ellis.



Με πληροφορίες από skynews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ