«Παρακαλώ μην τρώτε τους φίλους μου»: Mια αλλόκοτη επίδειξη μόδας

Η εκκεντρική πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που συζητήθηκε για τους… προφανείς λόγους.

Article featured image
Article featured image


Όταν μιλάμε για πασαρέλα και επίδειξη μόδας το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι όμορφα μοντέλα με ωραία ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια. Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης ξεκίνησε την Παρασκευή με μια άκρως αλλόκοτη επίδειξη.



Ο οίκος μόδας «Collina Strada» κατάφερε να διχάσει το κοινό, καθώς η σχεδιάστρια έβαλε στα πρόσωπα των μοντέλων προσθετικά που θύμιζαν ζώα και άλλα όντα.

min-trote-tous-filous-mou-1_city.jpg



Η συλλογή, με τίτλο «Παρακαλώ Μην Τρώτε Τους Φίλους Μου» αντιπροσωπεύει τα τελευταία σχέδια του οικολογικού οίκου μόδας. Διχάζει όμως παράλληλα το διαδίκτυο, με ορισμένους να χαρακτηρίζουν την επίδειξη «αλλόκοτη» και «εφιαλτική».

min-trote-tous-filous-mou-2_city.jpg



Αντί να «οργώνουν» την πασαρέλα, τα ζωόμορφα μοντέλα σερνόταν, χοροπηδούσαν και πηδούσαν μπροστά από σειρές θεατών που έβλεπαν το θέαμα σαστισμένοι. Ερπετοειδή, πτηνά, γουρούνια, γάιδαροι παρουσίαζαν τις δημιουργίες της σχεδιάστριας.

min-trote-tous-filous-mou-3_city.jpg



Στο σόου μετείχε επίσης το τρανς μοντέλο Aaron Rose Philip, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Έγινε το πρώτο μαύρο, τρανς μοντέλο με αναπηρία που υπέγραψε συμβόλαιο με ένα μεγάλο πρακτορείο μοντέλων - Elite Model Management, στην αρχή της καριέρας του.



Σε συνέντευξή του στη Vogue το 2021, το 21χρονο μοντέλο, το οποίο χρησιμοποίησε αναπηρικό αμαξίδιο στην πασαρέλα στο σόου Collina Strada, δήλωσε ότι το ντεμπούτο της στην πασαρέλα με την Moschino για τη συλλογή Άνοιξη 2022 ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας της εκείνη τη στιγμή.

Η Hillary Taymour η ιδρύτρια και η σχεδιάστρια του οίκου έκλεισε το σόου φορώντας ένα ζευγάρι από τα δικά της προσθετικά αυτιά και ένα μπλουζάκι με την εικόνα ενός ζώου.

min-trote-tous-filous-mou-11_city.png





Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Taymour περιέγραψε την ημέρα ως «ονειρεμένη», ενώ μοιράστηκε με τους followers της μερικές κοντινές φωτογραφίες με τα μοντέλα τους και τα προσθετικά τους.

min-trote-tous-filous-mou-4_city.jpg



Σχολιάζοντας την ανάρτηση, ο κόσμος συμφώνησε ότι οι εμφανίσεις «είναι εκκεντρικές» και υπερασπίστηκε τη σχεδιάστρια για το μοναδικό της όραμα.

min-trote-tous-filous-mou-5_city.jpg



«Εμμονή», «Άγρια!»,«Καταπληκτικές σκέψεις για μια επίδειξη μόδας», «Απλά το λάτρεψα», ήταν μερικά από τα σχόλια όσων άρεσαν τα ρούχα και το κόνσεπτ της επίδειξης.

min-trote-tous-filous-mou-6_city.jpg



Υπήρχε βέβαια και η άλλη άποψη που βρήκε την επίδειξη αποκρουστική και απογοητευτική.

min-trote-tous-filous-mou-7_city.jpg



«Είναι αυτό αληθινό;», «Αυτή η επίδειξη είναι περίεργη», «Ένα μεγάλο όχι από μένα», «Και να με πλήρωνε κάποιος δεν θα ήθελα ποτέ μοντέλο σε ένα τέτοιο σόου», «Τι συμβαίνει στην collina strada;», ήταν μερικά από τα αρνητικά σχόλια.



min-trote-tous-filous-mou-8_city.jpg



min-trote-tous-filous-mou-9_city.jpg



min-trote-tous-filous-mou-10_city.jpg



min-trote-tous-filous-mou-11_city.jpg



min-trote-tous-filous-mou-12_city.jpg



Με πληροφορίες από protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ