Ακόμα ένας (μεγάλος) τίτλος για τον Μέσι, τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη για το 2022

«Αυτό το βραβείο είναι μια αναγνώριση για όλους».

Article featured image
Article featured image


Ο Λιονέλ Μέσι, αρχηγός της Αργεντινής και MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, έλαβε τον τίτλο του «The Best» στα βραβεία «The Best FIFA Football Awards 2022», ένας τίτλος που τον καθιστά ως τον καλύτερο (άνδρα) παίκτη του πλανήτη για το 2022.



Ο ψύλλος, όπως είναι το παρατσούκλι του κορυφαίου ποδοσφαιριστή, παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, στην τελετή που έγινε στο Παρίσι, σφραγίζοντας μια αξέχαστη χρονιά στην οποία έκανε πραγματικότητα το μεγάλο του απωθημένο: οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



«Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου. Τον Σκαλόνι και τον Μαρτίνες που είναι εδώ απόψε. Αυτό το βραβείο είναι μια αναγνώριση για όλους. Ήταν μια περίεργη χρονιά για εμένα. Το όνειρο της ζωής μου έγινε πραγματικότητα. Είναι ένα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή και λίγοι μπορούν να το πετύχουν. Ευχαριστώ την οικογένεια και τον λαό της Αργεντινής. Το Μουντιάλ θα μείνει για πάντα στις αναμνήσεις της ζωής μας», ανέφερε μετά την παραλαβή του βραβείου του ο Λιονέλ Μέσι.

Ο επίσημος λογαριασμός της FIFA έκανε μια συγκινητική ανάρτηση, στην οποία φαίνεται ο ενήλικας Μέσι να περπατά δίπλα στον νεαρό αυτό του. Φυσικά από τη φωτογραφία δεν θα μπορούσε να λείπει και η παραπομπή στο Παγκόσμιο Κύπελλο που κατέκτησε ο πρωταθλητής με την Εθνική Αργεντινής, το οποίο φαίνεται δεμένο στην πλάτη του.



Όλες οι απονομές βραβείων στα «The Best FIFA Football Awards 2022»:


The best FIFA άνδρας
: Λιονέλ Μέσι (Παρί ΣΖ/Αργεντινή)

The best FIFA γυναίκα: Αλέξια Πουτέγιας (Μπαρτσελόνα/Ισπανία)

The best FIFA άνδρας προπονητής: Λιονέλ Σκαλόνι (εθνική Αργεντινής)

The best FIFA γυναίκα προπονητής: Σαρίνα Βίεγκμαν (εθνική Αγγλίας)

The best FIFA άνδρας τερματοφύλακας: Εμιλιάνο Μαρτίνες (Άστον Βίλα/Αργεντινή)

The best FIFA γυναίκα τερματοφύλακας: Μέρι Έρπς (Μάντσεστερ Γ./Αγγλία)

Βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ της χρονιάς: Μάρτσιν Ολέκσι της Βάρτα Πόζναν για το απίστευτο βολ πλανέ στο πολωνικό πρωτάθλημα ακρωτηριασμένων, στις 6/11/2022.



Βραβείο φιλάθλων: Στους οπαδούς της Αργεντινής που ταξίδεψαν στο Κατάρ και στους εκατομμύρια που υποδέχτηκαν της αποστολή της εθνικής στο Μπουένος Άιρες όταν επέστρεψε με το κύπελλο.

Καλύτερη 11άδα: Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρότης), Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι), Φίρχιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ασράφ Χακίμι (Παρί ΣΖ), Κέβιν Ντε Μπρόιν (Μάντσεστερ Σίτι), Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Κασαμίρο (Ρεάλ Μαδρίτης/Μάντσεστερ Γ.), Λιονέλ Μέσι (Παρί ΣΖ), Κιλιάν Μπαπέ (Παρί ΣΖ), Καερίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι).

Κορυφαία 11άδα (γυναίκες): Έντλερ (Λιόν), Μπρόνζ (Μάντσεστερ Σίτι/Μπαρτσελόνα), Λεόν (Μπαρτσελόνα), Ρενάρ (Λιόν), Γουϊλιαμσον (Άρσεναλ), Όμπερντορφ (Βόλφσμπουργκ), Πουτέγιας (Μπαρτσελόνα), Γουόλς (Μάντσεστερ Σίτι/Μπαρτσελόνα), Κερ (Τσέλσι), Μιντ (Άρσεναλ), Μόργκαν (Ορλάντο/Σαν Ντιέγκο).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ