Ο γεράκος Μπόμπι μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου

Ο 30χρονος σκυλάκος κατέρριψε ένα ρεκόρ που διατηρήθηκε για περίπου έναν αιώνα.

Article featured image
Article featured image

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε ένας σκύλος από την Πορτογαλία, κερδίζοντας τον τίτλο του γηραιότερου του κόσμου. Ο 30χρονος Μπόμπι κατέρριψε ένα ρεκόρ που διατηρήθηκε για περίπου έναν αιώνα.


Ο γεράκος Μπόμπι είναι ένα καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo, ράτσα που έχει μέσο προσδόκιμο ζωής από 12 έως 14 χρόνια. Ο προηγούμενος γηραιότερος σκύλος ήταν ο Αυστραλός Bluey, ο οποίος πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

Όταν μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες πριν από λίγες ημέρες, ο Μπόμπι ήταν 30 ετών και 226 ημερών και φαίνεται ότι τα πάει καλά για την ηλικία του. Η ηλικία του έχει επιβεβαιωθεί μέσω της βάσης δεδομένων για κατοικίδια που διαθέτει η πορτογαλική κυβέρνηση.

gerosskilos2.png



Ο Μπόμπι έχει ζήσει όλη του τη ζωή με την οικογένεια Κόστα στο χωριό Conqueiros, κοντά στη δυτική ακτή της Πορτογαλίας και είχε δύο αδελφάκια.

Ο Λεονέλ Κόστα, ο οποίος ήταν οκτώ ετών τότε, είπε ότι οι γονείς του είχαν πάρα πολλά ζώα και έπρεπε να αφήσουν τα κουτάβια στον βοηθητικό χώρο όπου γεννήθηκαν, αλλά ο Μπόμπι δραπέτευσε. Ο Λεονέλ και τα αδέρφια του κράτησαν μυστική την ύπαρξη του σκύλου στο σπίτι από τους γονείς τους μέχρι που τελικά ανακαλύφθηκε και έγινε μέλος της οικογένειας.

«Ανάμεσα σε ένα κουτάκι σκυλοτροφή ή σε ένα κομμάτι κρέας, ο Μπόμπι δεν διστάζει και επιλέγει το φαγητό μας», είπε ο Κόστα, ο οποίος μουλιάζει πάντα το φαγητό σε νερό για να αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος των καρυκευμάτων.



Το μυστικό της μακροζωίας του σκύλου είναι το «ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον στο οποίο ζει». Παρότι ποτέ δεν είχε εμφανίσει πρόβλημα, η οικογένειά του λαχτάρησε το 2018 όταν εισήχθη στο νοσοκομείο αφού κατέρρευσε ξαφνικά λόγω δυσκολίας στην αναπνοή. Όπως είναι λογικό, ο χρόνος έχει επιβαρύνει τον Μπόμπι, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα με το περπάτημα και την όρασή του.

geroskilos.png



Η «στέψη» τού Μπόμπι ως του γηραιότερου σκύλου έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου τα Ρεκόρ Γκίνες ανακήρυξαν έναν άλλο σκύλο, τον Σπάικ το Τσιουάουα, ως τον γηραιότερο εν ζωή σκύλο - σε ηλικία 23 ετών. Από εκεί την ημέρα, το Guinness ενημέρωσε τα ρεκόρ του και ανακοίνωσε τον Bobi ως τον γηραιότερο σκύλο εν ζωή, αλλά και τον γηραιότερο σκύλο στην ιστορία.


Με πληροφορίες από BBC/athensvoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ