Θα συνεχίσει να είναι έτσι ο καιρός και μετά το σ/κ;

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Καιρού μέχρι και την Τρίτη.

Article featured image
Article featured image


Κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας.

Σήμερα Σάββατο
, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι με χαλαζοστρώσεις και ριπαίους ανέμους κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας στην κορυφή του Τροόδους, η χιονόπτωση θα είναι πυκνή και αναμένεται βαριά χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, αρχικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται τοπικές βροχές, ωστόσο προοδευτικά τα φαινόμενα θα γίνουν μεμονωμένα και θα περιοριστούν κυρίως στα παράλια και βόρειο/βορειοδυτικό 1/3 του νησιού. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα για ελαφριά χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Κυριακή
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά παράλια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Σύντομα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και ανατολικό/νοτιοανατολικό 1/2 του νησιού και αναμένονται βροχές/καταιγίδες ενώ πιο τοπικά φαινόμενα αναμένονται στις υπόλοιπες περιοχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με πιθανές χαλαζοστρώσεις και ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού ενώ σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας αναμένεται πυκνή χιονόπτωση με χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να γίνονται μεμονωμένα κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση/χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ, με τάση εξασθένησης κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα βορειοανατολικότερα τμήματα του νησιού πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Προοδευτικά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε νότια τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και νότια, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα νότια το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στις πλείστες περιοχές βόρειοι έως βορειοδυτικοί, αρχικά εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά στα 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα το βράδυ,
ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Την Τρίτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε νότια/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

To ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα κυμαίνεται από 0-3 εκατοστά.



Πηγή: Kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ