Ανθρακωρύχοι βγαίνουν σώοι μέσα από τα χαλάσματα ενός ορυχείου χρυσού

Ένας διασώστης βοήθησε στον απεγκλωβισμό των 9 ανδρών σκάβοντας με τα χέρια του.

Article featured image
Article featured image


Ένα βίντεο που δείχνει εννέα Κονγκολέζους ανθρακωρύχους να βγαίνουν αναπάντεχα από ένα ορυχείο χρυσού που καταρρέει πέφτοντας στη συνέχεια σε μια απότομη πλαγιά, έχει γίνει viral στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ένα σπάνιο αίσιο τέλος σε μια πολύ συνηθισμένη ιστορία.

Τα ατυχήματα στα ορυχεία είναι συχνά στη γιγαντιαία χώρα της Κεντρικής Αφρικής
, ιδίως σε μικρές, βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, όπως αυτή στην επαρχία του Νότιο Κίβου που κατέρρευσε το Σάββατο μετά από έντονη βροχόπτωση.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να βρίσκεται επισφαλώς σκαρφαλωμένος στην πλευρά μιας απότομης πλαγιάς με μπάζα, σκάβοντας μανιωδώς με ένα φτυάρι, ενώ μια ομάδα ανδρών στέκεται σε μεγάλο κύκλο γύρω του και τον παρακολουθεί.

Ξαφνικά, ένας ανθρακωρύχος πετάγεται από τα χαλάσματα, σαν να βγαίνει από σωλήνα, και γλιστράει προς τα κάτω στην πλαγιά, παρασυρόμενος από τη δική του ορμή, ενώ οι θεατές ξεσπούν σε επευφημίες έκπληξης και ευχαρίστησης.

Στη συνέχεια, ο διασώστης εντείνει τις προσπάθειές του, εγκαταλείποντας το φτυάρι για να σκάψει μέσα στα χαλάσματα με τα γυμνά του χέρια. Σύντομα εμφανίζεται άλλος ένας ανθρακωρύχος, μετά άλλος ένας, και μέσα σε δύο λεπτά συνολικά εννέα άνδρες έχουν βγει ζωντανοί και καλά στην υγεία τους.

Το Reuters επαλήθευσε το βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και κατάλληλου εξοπλισμού είναι η αιτία για τις συχνές καταρρεύσεις σηράγγων στα ορυχεία του Κονγκό, κατά τις οποίες οι ανθρακωρύχοι παγιδεύονται στο υπέδαφος με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. Δύο ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοιο περιστατικό σε κοντινό χώρο εκσκαφής στις αρχές Μαρτίου.

«Κινητοποιήσαμε γρήγορα ανθρώπους για να καθαρίσουμε τα μπάζα που εμπόδιζαν την είσοδο. Ήταν το πρωί αυτού του Σαββάτου… που κατάφεραν να σώσουν αυτές τις εννέα ψυχές», δήλωσε στο Reuters μέσω τηλεφώνου ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας των πολιτών Crispin Kayuka.Με πληροφορίες από ertnews, reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ