Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο για το έγκλημα των Τεμπών

Όλοι εκεί, το οφείλουμε στα παιδιά μας που χάθηκαν.

Article featured image
Article featured image

Το έγκλημα στα Τέμπη έχει φέρει στην επιφάνεια με τον πλέον δραματικό τρόπο την αναλγησία και αδιαφορία ενός ολόκληρου κράτους που διαχρονικά καθεύδει ύπνο βαθύ, θέτοντας τους πολίτες του σε δεύτερη μοίρα. Οι στιγμές που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες είναι δραματικές. Τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν διαδέχονται το ένα το άλλο σε κλάσματα του δευτερολέπτου: πόνος, θλίψη, θρήνος, οργή, θυμός. Και όλα αυτά, με φόντο τους δεκάδες νεκρούς-θύματα της εγκληματικής αναλγησίας ενός κράτους που για χρόνια αδιαφορούσε, υποβάθμιζε το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και κώφευε επιδεικτικά μπροστά στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από αρμοδίους ακόμη και τρεις εβδομάδες πριν από το έγκλημα.

Θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την προαναγγελθείσα τραγωδία, χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας, της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης, της Καρδίτσας και της Κέρκυρας διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις δέχθηκαν την άγρια καταστολή από ομάδες αστυνόμευσης.



Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στην Κύπρο

Η Κύπρος θρηνεί και τρία δικά της παιδιά, τον Κυπριανό, την Αναστασία και τη Δήμητρα, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα βαγόνια του θανάτου.

Στον απόηχο όλων αυτών, δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο. Η μία θα λάβει χώρα την Τρίτη, 7 Μαρτίου, στις 7 μ.μ, ενώ μια δεύτερη συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, στις 17:00, επίσης, έξω από την Ελληνική Πρεσβεία.

334264348_533935945476158_8189846428775425048_n.jpg

afisa-kypros-1.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ