«Η τραγωδία στα Τέμπη είναι μια έκφρασις της οργής του Θεού για το Καρναβάλι», έγραψε ο Αμβρόσιος

Χωρίς ίχνος ντροπής ή σεβασμού.

Article featured image
Article featured image

Μια ολόκληρη χώρα θρηνεί τους νεκρούς της. Τους νεκρούς μιας προδιαγεγραμμένης τραγωδίας. Την ίδια στιγμή, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, -γνωστός για τις κατά καιρούς εξοργιστικές του δηλώσεις-, φρόντισε να μας απασχολήσει ξανά για όλους τους λάθος λόγους. Συγκεκριμένα, σε κείμενό του αναφέρει πως η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ήταν… τιμωρία από τον Θεό για το τριήμερο του Καρναβαλιού. Όχι, δεν αστειευόμαστε. Το μακροσκελές κείμενό του αναρτήθηκε σε εκκλησιαστικό σάιτ.

Σύμφωνα με τον πρώην Μητροπολίτη, όλα τα καταστροφικά και έκτακτα γεγονότα αποτυπώνουν ουσιαστικά «την οργή του Θεού». Συγκεκριμένα στο κείμενό του στο ekklisiaonline.gr, αναρωτιέται, μεταξύ άλλων, εάν το τραγικό συμβάν στα Τέμπη «έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού», το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι «η γιορτή του διαβόλου».


Αποσπάσματα από το κείμενο του Αμβροσίου:

«Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές κ.λπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;

Επ’ ευκαιρία: Γνωρίζετε, άραγε, τι σημαίνει η λέξις Καρναβάλι;

Γνωρίζεις, ότι Κάρνα σημαίνει εορτή συνυφασμένη με το Βάαλ, -Καρναβάαλ- τον Θεό της ακολασίας και της κραιπάλης, στη λατρεία του οποίου γινόταν μέχρι και ανθρωποθυσίες; Άρα το βρίσκεις σωστό ένας Χριστιανός να συμμετέχει σε μια ειδωλολατρική γιορτή που έχει τις ρίζες της στα Σατουρνάλια (Κρόνια Όργια), στις Διονυσιακές λατρείες και στα Ελευσίνια μυστήρια, που όλα προέρχονται από τις Βαβυλωνιακές λατρείες;».

«Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στην ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κ.λπ. Ανεπίσημα, με τη μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθησαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών! Εκ παραλλήλου όμως υπάρχει και η υπεύθυνη ειδησεογραφία, η οποία μας βεβαιώνει, ότι το Καρναβάλι των Πατρών=τρελλό σεξουαλικό γλέντι!».

(…)

«Ώστε αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνος! Μία χώρα, της οποίας οι κάτοικοι απομακρύνονται συνεχώς από την Εκκλησία, ποδοπατούν τον Νόμον του Ευαγγελίου, αγνοούν τον Σωτήρα Χριστόν, αποδέχονται την ομοφυλοφιλίαν, νομιμοποιούν την παράνομον συμβίωσιν, τιμούν τους Αξιωματούχους του Κράτους, όταν αυτοί ζουν ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΟΙ με τον 'γκόμενό' τους!!!! Έπειτα ας μη λησμονούμε, ότι καταργήθηκε ο εκκλησιασμός των Μαθητών! Νομοθετήθηκε ο Πολιτικός Γάμος! Νομοθετικά ετοιμάζεται και η θέσπισις του Γάμου των Ομοφυλοφίλων! Σιγά-σιγά, αλλά μεθοδικά επίσης, καταργείται η αργία της Κυριακής, κλπ. κλπ.! Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις… κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού!

****

Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι’ αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου; Ο στοχαστικός αρθρογράφος της Εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ κ. Σπυρίδων Νάκος στο φ. της 3ης Μαρτίου 2023 (σελ. 7-ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) έγραψε τα εξής φοβερά λόγια:

“Οι εξόριστοι εκ του Παραδείσου και κληρονόμοι της αβύσσου, αντί να μετατρέψουν σε θρήνο μετανοίας την αρχή της Σαρακοστιανής νηστείας, μετέτρεψαν την εορτή της Καθαράς Δευτέρας σε ένα ειδωλολατρικό καρναβαλικό τέρας. Ουαί! Έρχου Κύριε Ιησού Χριστέ! Αμήν!”».

Εμείς πάντως εξακολουθούμε να μην μπορούμε να καταλάβουμε τι είδους Θεός μπορεί να επιτρέπει αυτόν τον ζόφο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ