«There are eyes at the tips of my fingers»

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση με έργα από χαρτί, πηλό και υγρό γυαλί.

Article featured image
Article featured image

Tην πρώτη της ατομική έκθεση παρουσιάζει η εικαστικός Μαρίνα Χατζηευθυμίου στην γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό, με τίτλο «There are eyes at the tips of my fingers».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε διάφορες μορφές και υλικά, όπως μια εγκατάσταση από χαρτί και γλυπτά από πηλό ή υγρό γυαλί. Τα εκθέματα της εικαστικού εμφανίζονται σαν αφηρημένα αντικείμενα, ανώνυμα, με την επεξεργασία και τις υλικές τους ιδιότητες να αντιπροσωπεύουν και να δημιουργούν αναφορές σε συγκεκριμένες αισθήσεις.

Υπάρχει μια συνειδητή αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ιδέες, τα μέσα και τις διαδικασίες εργασίας έτσι ώστε να επιτευχθεί το υλικό ίχνος του νοήματος. Ο θεατής καλείται να περιηγηθεί γύρω αλλά και διαμέσου των έργων και να έχει μια βιωματική επαφή μαζί τους.


ekthesi.jpg


Η έκθεση συνοδεύεται από ένα ηχοτοπίο ASMR που λειτουργεί για τον θεατή ως αφετηρία για την επέκταση των αισθητηριακών δυνατοτήτων.

Τα έργα που παρουσιάζονται συνθέτουν μια οπτική μετάφραση αντιλήψεων, νοητικών και συναισθηματικών συνθηκών καθώς η καλλιτέχνης επιχειρεί να αποτυπώσει ερωτήματα που αφορούν την αίσθηση της ύπαρξης και της παρουσίας μέσα στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση διερευνά την αίσθηση του εφήμερου, της προστασίας, της ευθραυστότητας ή της δύναμης του ανθρώπινου σώματος, την αίσθηση της ύπαρξης αλλά και της συν-ύπαρξης. Η βαθύτατα αισθητηριακή παρουσίαση της καλλιτεχνικής ύλης στοχεύει στη δημιουργία ενός σημείου συνάντησης όπου εγείρονται κοινά ανθρώπινα συναισθήματα και η ενσυναίσθηση μετατρέπεται σε ένα συλλογικό βίωμα.

Πληροφορίες

Λεμεσός, γκαλερί Exhibit8 (25212171).

Εγκαίνια: Παρασκευή 28 Απριλίου, 7.30μ.μ.

Διάρκεια: Μέχρι 13 Μαΐου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ