Πώς μια σκυλίτσα έσωσε τη ζωή ενός άνδρα κατά τη διάρκεια καρδιακού επεισοδίου

Μια σωτήρια παρέμβαση που μάς θύμισε (ξανά) πόσο μοναδικά πλάσματα είναι τα σκυλιά.

Article featured image
Article featured image

Τιμές «ήρωα» απολαμβάνει ένας καφέ σκύλος στην Ιαπωνία που κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός άνδρα ενώ πάθαινε καρδιακό επεισόδιο, σημαίνοντας συναγερμό με το επίμονο γαύγισμά του.


Η Κούμε, ένα μονγκρέλ πέντε χρόνων, έλαβε σε ειδική εκδήλωση επιστολή ευγνωμοσύνης από την Πυροσβεστική υπηρεσία της Τσίμπα, για τη σωτήρια παρέμβασή της σε ιππικό όμιλο στο Γουακάμπακου στην Τσίμπα.

4skilitsaiaponia.png



Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιππικού ομίλου, ένας άνδρας, περίπου στα πενήντα του, κατέρρευσε στον ιππικό όμιλο, στις 25 Φεβρουαρίου, με την Κούμε, ένα κατά τ’ άλλα εξαιρετικά ήσυχο σκυλί, να σημαίνει συναγερμό με το ασυνήθιστα επίμονο γαύγισμά της.


«Η Κούμε είναι συνήθως ήσυχη και γαυγίζει μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Όμως, όταν προκύπτει κάτι επείγον, αρχίζει να γαυγίζει», αναφέρει η Γιούνα Μαρούο, μια 23χρονη εκπαιδεύτρια στον ιππικό όμιλο που συμμετείχε στις προσπάθειες ανάνηψης του ανθρώπου.


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η φασαρία της Κούμε θορύβησε το προσωπικό που κινητοποιήθηκε αστραπιαία, καλώντας ασθενοφόρο και ιατρική βοήθεια, κινήσεις που αποδείχθηκαν σωτήριες για τη ζωή του ανθρώπου. Έκτοτε ο άνδρας έχει επιστρέψει στον ιππικό όμιλο και είναι σε καλή κατάσταση.


Όπως αναφέρει ο ιππικός όμιλος, εδώ και γενιές έχει θηλυκά σκυλιά στον χώρο για να υποδέχονται τους πελάτες.


Η Κούμε μεγάλωσε με τη φροντίδα ενός άλλου σκυλιού, της Ούμε που, σύμφωνα με τη Μαρούο, τής δίδαξε πώς να γαυγίζει καλώντας σε βοήθεια, σε περιστάσεις κρίσης. Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη της γενναία πράξη, καθώς στο παρελθόν είχε ειδοποιήσει όταν επιχείρησε να το σκάσει ένα από τα άλογα του ομίλου, αλλά και μετά από τον τραυματισμό ενός άλλου.


Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ